Novosti|

Jugovača trail dao najljepše od svojih puteva, a Baraberi najbolje od svojih članova.

Protekle subote skrivene prirodne ljepote uz belišćansku Dravu ponovno su ugostile ljubitelje trail trčanja. Jugovača Trail u organizaciji SRK-a Baraber, kao treće kolo Slavonsko-baranjske lige, startao je iz prostora Kajak kluba Belišće.

Staze od 11 i 17 kilometara rasprostrle su se prelijepim i uzbudljivim singlicama dravskom džunglom i okolnim šumama te žutim poljima uljane repice u punom cvatu, sve do idiličnog svetišta u prirodi Svete Ane. Kroz te dvije dužine rasporedilo se 70-ak natjecatelja, uspješno, za dlaku izbjegavši kišu čiji su im prijeteći oblaci cijelim putem visjeli nad glavama.

Među tek šest žena koje su nastupile na dugoj stazi, prve dvije upravo su Baraberke – Mirela Kristek koja je stazu pretrčala za 1:25 sat, te Dunja Straka kojoj je za istu trebao 1:33 sat. Nakon nepune tri minute, u cilj dolazi i treća žena Jasna Tušek-Lončarić iz Šapica.

Slaven Kožić, Danijel Dunković (Ak Hrvatski sokol) i Damir Kligl iz Barabera cijelu su se utrku žestoko nadmetali, ne ispuštajući jedan drugoga iz vida. Na kraju su završili navedenim poretkom – Slaven kao prvi za 1:10 sat, te drugi Danijel i treći Damir za 1:11 minuta, s 55 sekundi razmaka.

Na kratkoj stazi, među devet žena na postolje je zasjela Sonja Sabo iz PD-a Đakovo, a slijede ju Marijana Švajda iz AK Požega kao druga te treća Ana Azenić iz osječkog Hrvatskog sokola.

Matko Bednjanec (Ultramaraton klub Mazator) bio je najbrži muškarac u kraćoj kategoriji, Branimir Ljutak dolazi drugi, a Marko Varga (Škola trčanja Orahovica) treći.

Na utrci je nastupilo još 13 Barabera, dok su se ostali članovi Kluba iskazali kao vrlo vrijedni volonteri i dobra asistencija na stazi.

 

Tekst: Martina Maloča

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content