Novosti|

U nedjelju, 5. svibnja 2019. godine, dvorana Centra za kulturu Sigmund Romberg ponovno je bila ispunjena do posljednjeg mjesta. Ovog puta, na svoje su došli najmlađi sugrađani jer je ova belišćanska ustanova u kulturi povodom 135. rođendan grada Belišća poklonila mališanima lutkarsku predstavu “Mudra sova i lukava lisica”. Vrhunsku predstavu za djecu odigrao je zagrebački Teatar Gavran, točnije njihova Dječja scena.

Sa željom da približe kazalište i najmlađoj publici, Teatar Gavran iz Zagreba pokrenuo je i Dječju scenu Teatra Gavran, koja je u godinu i pol realizirala čak tri predstave za najmlađe, od kojih je najnovija lutkarski igrokaz “Mudra sova i lukava lisica”. Autor lutaka i redatelj predstave je magistar glume i lutkarstva Jakov Gavran, dok je originalnu glazbu skladala Hana Huljić. U predstavi glume diplomirani glumci – lutkari Luka Bjelica i Davor Kovač, a predstavu vodi Zorana Vukić.

Kako biti svoj i izboriti se za svoja prava, vesela i kooperativna publika naučila je kroz priču o šumskim životinjama i njihovim zgodama i nezgodama. Interaktivna predstava odlično je primljena kod belišćanske publike, a smijeha nije nedostajalo ni kod onih nešto starijih. Vjevericu, ježa, medu, sovu i lisca vrlo su vješto i uvjerljivo odigrali diplomirani lutkari te sve prisutne poveli u životinjski i šumski svijet, ali u u svijet lutaka i kazališta za djecu. Kako bi doživljaj bio potpun, a uspomena na dolazak u kazalište ostala dugo upisana u sjećanje, djelatnica Centra za kulturu Sigmund Romberg Bojana Rečica za svu djecu izradila je oznake za knjige s prigodnim motivom – mudrom sovom. Ovaj program svojim dolaskom podržala je i zamjenica gradonačelnika grada Belišća Ljerka Vučković.

Tekst: Tea Kozina, ravnateljica CK Sigmund Romberg
Foto: Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content