Novosti|

Na 47. međunarodnoj izložbi dječje likovne umjetnosti Lidice 2019. u Republici Češkoj na temu KEMIJA dodijeljena su priznanja. U Valpovo dolaze 3 odličja:

– medalja „Ruža Lidica“ Olegu Radoliću

– diplome Tinu Arambašiću i Bruni Špoljariću

Zajednica tehničke kulture Valpovo-Belišće i Fotoklub Valpovo već petnaest godina sudjeluju na ovoj prestižnoj manifestaciji dječjeg kreativnog stvaralaštva na području dječje likovne umjetnosti tj. fotografije. Kao i svake godine, tako smo i ove, u natjecanje uključili djecu koja pohađaju radionicu fotografije pri CTK Valpovo-Belišće.

UNESCO-a (Organizacija Ujedinjenih naroda za obrazovanje, znanost i kulturu) pri Ujedinjenim narodima je za  47. Lidice temu posvetio KEMIJI.

Pravo na sudjelovanje imaju djeca i učenici od 4 do 16 godina, a po dvije fotografije 16 natjecatelja poslane su krajem siječnja u Lidice.

Na 47. međunarodnoj izložbi u Lidicama sudjelovali su mladi iz 70 zemalja svijeta sa ukupno 15336 radova. Fotografi su poslali 826 fotografija.

Povjerenstvo u Lidicama nagradilo je 24 autora iz Hrvatske, a od toga jedna medalja „Ruža Lidica“ dodjeljena je Olegu Radoliću, a dvije diplome Tinu Arambašiću i Bruni Špoljariću (mentor Goran Kupčerić) iz OŠ M.P. Katančić iz Valpova.

Nastavak je ovo vrijednih međunarodnih priznanja koje mladi autori dobivaju od 2003. godine. Do sada je u ZTK Valpovo-Belišće stigla 31 diploma za pojedinačne radove i 5 „Ruža Lidica“ (ZTK Valpovo, CTK Valpovo, Danijel Jovinac, Petar Čvagić i Oleg Radolić).

Tekst: Dragan Francuz

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content