Novosti|

U ponedjeljak, 2. rujna 2019. godine, u Maloj vijećnici grada Belišća zamjenik gradonačelnika Belišća Domagoj Varžić sa suradnicima, predsjednikom Zajednice športskih udruga grada Belišća Milanom Zamaklarom i savjetnicom za odnose s javnošću i informiranje Anom Pavlović Martinović upriličio je prijam za članove Kajak kluba “Belišće” Marka Jelkića i Petra Ivića. Prijmu je nazočio i njihov trener Ivan Orešković, predsjednik kluba Stjepan Krznarić, članovi Upravnog odbora kluba Ivica Sopek i Vlado Krznarić.

Naime, belišćanski su kajakaši, kao članovi reprezentacije Hrvatske, sudjelovali na Svjetskom prvenstvu u kajaku i kanuu na mirnim vodama koje se održalo u mađarskom gradu Szegedu od 20. do 25. kolovoza 2019. godine. Jelkić i Ivić nastupili su u kategoriji kauna dvokleka na 200 m (C-2) te izborili plasman u finale u kojem su osvojili sedmo mjesto s rezultatom 37.84 sekundi. Osvojeno sedmo mjesto najbolji je rezultat reprezentacije Hrvatske na ovom prvenstvu. Potrebno je istaknuti kako su Mađarska i grad Szeged ugostili rekordnu 101 državu iz cijeloga svijeta s više od 1500 sportaša, što je učinilo ovo prvenstvo najjačim i najmasovnijim do sada.

Na početku prijma, sve okupljene pozdravio je zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić i čestitao Marku i Petru na još jednom izvanrednom uspjehu. U svome obraćanju istaknuo je kako će Grad Belišće i dalje pružati potporu klubu i njihovim članovima. Grad Belišće oduvijek podržava sport, za koji se iz gradskog proračuna izdvaja oko 2,5 milijuna kuna.

Predsjednik Zajednice športskih udruga grada Belišća Milan Zamaklar također je uputio čestitke sportašima i iskazao zadovoljstvo na ostvarenim iznimnim rezultatima.

Na potpori Gradu i gradonačelniku zahvalio se Stjepan Krznarić, predsjednik kluba, istaknuvši kako ovaj rezultat imam iznimnu težinu, osobito jer dolazi u godini kada klub obilježava 70 godina svog osnutka. Zahvalu Gradu uputili su i članovi Uprave Vlado Krznarić i Ivica Sopek te trener Ivan Orešković.

Fotografije: Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content