Novosti|

U subotu 31. kolovoza u prostorijama Borilačkog centra Belišće održan je prvi modul tečaja samoobrane za žene koji su organizirali udruga PUKS – Podrška u kriznim situacijama i Sambo&MMA Akademija Slavonija.

Tečaj je započeo radionicom  s temom „Vremenska crta mog života“ koju je vodila Vanesa Šerić, predsjednica udruge. Nakon što su podijelile misli i osjećaje te prepoznale svoje snage koje ih nose kroz životne teškoće, započeo je praktični dio tečaja. Predsjednik Sambo&MMA kluba Belišće Christian Uskoković objasnio je što je sambo samoobrana, poučio je sudionice kakav je psihološki profil napadača, kako izbjeći napad a na koncu je s trenerom Sašom Dragičevićem demonstrirao četiri vrste napada i pet načina samoobrane.

Nakon što su sudionice u parovima mijenjale uloge i vježbale samoobranu, uslijedilo je polaganje ispita pred tročlanom komisijom jer se trenerima Uskokoviću i Dragičeviću pridružio i Tobias Mack, master crni pojas luta livre instruktor A.F.S.O. Svjetske borilačke Organizacije te podijelio diplome Sambo self-defense certificate 1. category, te je tako ovaj tečaj dobio i međunarodni karakter.

Zadovoljne sudionice vesele se drugom modulu koji će se održati u subotu, 7. rujna u istim prostorijama s početkom u 9 sati. Budući da je bilo otkazivanja tečaja u zadnji tren kao i upita o pohađanju sljedećeg modula, obavještavaju se drage žene da mogu pristupiti sljedećem modulu jer se svaki modul nadograđuje drugim radionicama i drugim vrstama napada i samoobrane.

Tekst i fotografije: Vanesa Šerić

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content