Novosti|

U subotu, 14. rujna 2019. godine, u Velikoj vijećnici Gradske uprave grada Belišća održan je svečani prijam povodom dolaska predstavnika Općine Bogatić iz Srbije, Općina Mojkovac i Kolašin iz Crne Gore, Općine Radoviš iz Makedonije, Grada Celja iz Slovenije i Grada Benkovca, a u sklopu kulturno-turističke manifestacije “Belišćanska zlatna jesen”.

Prijam je upriličio gradonačelnik Belišća Dinko Burić sa svojima zamjenicima Ljerkom Vučković i Domagojem Varžićem, predsjednikom Gradskog vijeća grada Belišća Darijem Fletkom te ostalim suradnicima.

Pozdravljajući stare prijatelje iz Hrvatske, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Srbije te nove iz Slovenije, gradonačelnik Belišća Dinko Burić  rekao je kako su ovakva događanju uvijek prilika za uputiti poruku dobra, bez obzira radi li se to kroz pjesmu, ples, gastronomiju, sport ili bilo koji vid suradnje koji za posljedicu ima dobre prijatelje.

Posebno je važno tu poruku, istaknuo je, prenijeti na mlade naraštaje. Upravo je to najveća vrijednost Belišćanske zlatne jeseni, poručio je gradonačelnik, uz želju da i ove godine svi uživaju u ovoj velikoj belišćanskoj manifestaciji i požele se opet vratiti u Belišće.

Prigodnim su se riječima potom obratili predsjednik Općine Mojkovac Ranko Mišnić, gradonačelnik Općine Radoviš Gerasim Konzulov, predsjednik Općine Bogatić Nenad Beserovac, podžupan Grada Celja Vladimir Ljubek, predsjednik Općine Kolašin Miloslav Bulatović, zamjenik gradonačelnika Grada Benkovca Tomislav Klarica i predsjednik benkovačkog Gradskog vijeća Boris Erceg. Mimo protokola, ali kao rado viđen gost u Belišću, akademik Milorad Nikčević, predstavnik crnogorske nacionalne manjine Osječko-baranjske županije, uručio je belišćanskom gradonačelniku svoju knjigu.

Sve ove gradove i općine, iz Hrvatske i susjednih zemalja, s Belišćem veže suradnja na različitim područjima, s nekima je potpisana i povelja o prijateljstvu, tu su i planovi za budućnost, no prije svega tu je želja za njegovanjem kulturne tradicije i poštovanjem onoga drugoga koji, iako možda govori nešto drugačijim jezikom, živi tu pored nas i zajedno s nama želi bolju budućnost za sve. Nakon prijma, domaćini i gosti  uputili su se u Etno selo Bocanjevci gdje su posjetili Apin dvor te uživali u prezentaciji i degustaciji slavonskih delicija.

Tekst: Monika Đogaš, Gradski radio Belišće
Fotografije: Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content