Novosti|

Danas, 16. veljače 2019. godine, održano je šesto Pokladno jahanje Bistrinci-Belišće. Organizatori ove manifestacije su Grad Belišće i Turistička zajednica grada Belišća, a suorganizator Konjogojska udruga Valpovštine.

Ova manifestacija, kojom se od zaborava čuvaju običaji naših predaka, počela je u 11:30 sati u Bistrincima gdje se ispred prostorija Nogometnog kluba “Podravac” okupio velik broj jahača i konjskih zaprega.

U 12:00 sati povorka je stigla na Tržni centar Belišće gdje su ih dočekali i pozdravili zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković, voditeljica Turističke zajednice grada Belišća Janja Čeliković te brojni građani. Jahaća je ruta prošla kroz Bistrince sa stajalištima kod obitelji Anočić, Dubrović, Majerić te sa stajalištem kod obitelji Molnar. Od domaćina do domaćina jahala je povorka veselih jahača kroz bistrinačke i belišćanske ulice pronoseći dio tradicije i nekadašnjih običaja. Obitelji su jahače počastile domaćim delicijama kako bi se malo okrijepili i nastavili jahanje.

Bogata manifestacija bila je popraćena zvucima slavonske tamburice i pjesmom Muške pjevačke družine “Bocanjevački pajdaši” iz Bocanjevaca.

Cjelokupni je program završio zajedničkim ručkom i druženjem u Nogometnom klubu “Podravac”.

Fotografije: Tin Lacković, Zaim Saljiji

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content