Novosti|

Radionice su održane 19. veljače 2020. za učenike 8.c i 8.d razreda. Učenici su na radionicama upoznali s radom u 123D Design programskom okruženju koje je odabrano zbog jednostavnosti korištenja, licence otvorenoga koda i sličnosti sa ostalim profesionalnim programima istoga proizvođača kao što su AutoCAD, 3DS max, Maya ili Fusion 360.

Nakon što su učenici upoznati s programom i načinom na koji mogu modelirati željeni predmet, modelirali svoje predmete. Uslijedila je izrada njihovih modela na 3D printeru Prusa i3 koji se pokazao izuzetno jednostavnim za korištenje. Dok su modeli bili u izradi, učenici su imali priliku poslušati više informacija o načinu rada 3D pisača, vrstama programskih rješenja potrebnih za kompletan proces proizvodnje nekog predmeta od njegova dizajna (CAD), preko analize slabih točaka i nedostataka (CAE) do izrade konačnog proizvoda (CAM). Učenici su također upoznati i sa vrstama 3D printera, vrstama i svojstvima materijala od kojih se predmeti mogu ispisati i općenito konstrukcijskim elemenata 3D pisača.

Ova radionica samo je još jedna u nizu koje će ZTK Valpovo-Belišće u organizaciji izvannastavnih programa iz područja programiranja i 3D modeliranja odraditi sa višim razredima u OŠ u Belišću, Valpovu i Veliškovcima.

Na ovoj radionici koja je trajala po dva školska sata sudjelovalo je 32 učenika koji već ove godine biraju svoja zvanja u SŠ.

Voditelj radionice bio je Tomislav Kudeljnjak. (TK)

Više: https://www.facebook.com/CTKVB/

Dragan Francuz, tajnik

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content