Novosti|

U srijedu, 19. veljače 2020. godine u Belom Manastiru održano je 3. kolo Croatian Makers lige. To je bilo ekipno i fizičko kolo. Većina kola tijekom godine su on line kola koja se održavaju u svakom centru posebno u određeno vrijeme. U osnovnoj školi „dr. Franje Tuđmana“ u Belom Manastiru, održano je natjecanje uz nazočnost 9 ekipa (ekipu čine 1 do 4 učenika) u dvije skupine: mlađa (1. do 4. razred) i starija (5. do 8. razred).  Natjecanje je imalo dva dijela. U prvom dijelu učenici su dobili zadatak u pismenom obliku. Zadatak je bio da mBot  pređe određeni put pod zadanim uvjetima i izvrše u naprijed zadane zadatke.

Prvi put u okviru Lige upotrjebljena su dva ultrzvučna senzora na mBot-u. Poslije pisanja programa svaka ekipa mogla je testirati programe i mBot-ove. Poslije 115 minuta rada, rješenja su testirana pred prosudbenom komisijom.

Naša je ekipa u sastavu  Iva Lazić i Matko Varžić (starija skupina) osvojila prvo mjesto, a ekipa u sastavu Dorijan Vukosavljević (mlađa skupina) osvojio je treće mjesto. Zvanični rezultati dolaze za nekoliko dana.

Voditelj robotičara je profesor Marijan Antolović. (AM)

Dragan Francuz, tajnik
Zajednica tehničke kulture Valpovo-Belišće

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content