Novosti|

Danas je zamjenik gradonačelnika grada Belišća Domagoj Varžić primio gospodina Ladislava Hosija, kajakaša, Belišćanina koji je prije pedeset godina odselio u Australiju, a koji je u svom nedavnom posjetu Gradu Belišću i gradonačelniku grada Belišća izrazio želju pokloniti Gradu dio svoje zbirke fotografija te medalje osvojene na svjetskim natjecanjima u kajaku i kanuu. Ladislav Hosi posljednji je put bio u domovini 1998.g. te je sada, nakon 20 godina, ponovno došao u Hrvatsku i tom prigodom odlučio ostaviti dio svoje sportske ostavštine i uspomena upravo svome gradu.

Ladislav Hosi rođen je u Belišću 1939. godine te se od malena bavio sportom. Počeo je veslati 1951. godine, u samim počecima Kajak kluba, gdje se pokazao izuzetno uspješan. 1956. godine bio je prvak na prvenstvu Jugoslavije, u četvercu zajedno s Vladom Križanom, Đurom Kavicki i Dragom Šuštarom. Bio je višestruki prvak Jugoslavije u dvosjedu s Antunom Mijatovićem te prvi reprezentativac Jugoslavije iz Belišća.

Zamjenik gradonačelnika zahvalio je na ovoj, vrlo vrijednoj donaciji, te uručio Ladislavu Hosiju Zahvalnicu Grada Belišća te prigodan poklon.
Prijamu je, uz zamjenika gradonačelnika grada Belišća, nazočio i djelatnik Muzeja grada Belišća, Srđan Salajić.

Zbirka fotografija, kao i medalje, postat će dio arhivske građe Muzeja grada Belišća te tako dostupna svim građanima, posjetiteljima Muzeja i ljubiteljima sporta.

Fotografije: Tin Lacković

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content