Novosti|

Vrijedni belišćanski slikari ovaj su vikend sudjelovali na čak 3 likovne kolonije i to u Čepinu, Donjem Miholjcu i Požegi.

Likovna kolonija “Boje grada” u Požegi

U organizaciji udruge zavičajnih pisaca i slikara Požeško-slavonske županije “Matko Peić”, uz financijsku potporu grada Požege i Požeško-slavonske županije, održana je likovna kolonija pod nazivom “Boje grada”. U prekrasnom ambijentu vinograda Požeške gore okupilo se 20-tak slikara iz Slavonskog Broda, Nove Gradiške, Kutine, Belišća i Požege te slikari domaćini. Likovnu koloniju otvorila je predsjednica Udruge Rajka Radoš, a sve prisutne pozdravila je i savjetnica za kulturu Požeško-slavonske županije gđa Ana Pitović.

Slikari su osim u radu mogli uživati i u prekrasnom vremenu, međusobnom druženju, razmjeni iskustva, ali i prekrasnom ambijentu imanja gospodina Mladena Ravlića. Slike nastale na ovoj koloniji rađene su u tehnikama ulja na platnu, akrila, akvarela i pastela. Belišćansku LU Bel-Art predstavljali su Antun Sabo, Zoran Ilić i Tin Lacković.

Likovna kolonija u Čepinu

Likovna udruga iz Čepina ovoga je vikenda bila domaćin još jedne velike likovne kolonije. Ove godine okupilo se pedesetak slikara.

Na samom početku okupljenim slikarima obratili su se načelnik Općine Čepin te predsjednik čepinskih slikara. Slikari su iskoristili lijepo vrijeme pa su svoja umjetnička djela stvarali u prirodi i to u tehnikama ulja na platnu, akvarela, pastela, akrila. Ove godine slikarima su se pridružila i djeca sa sindromom Down te su se i ona okušala u slikarstvu. Likovnu udrugu Bel-Art na ovoj koloniji predstavljali su Suzana Lešnjaković, Jadranka Berak, Vlado Vagner i Ivan Vajda.

Likovna kolonija u Donjem Miholjcu

Sada već tradicionalno, članovi Likovne udruge Bel-Art sudjelovali su na likovnoj koloniji u Donjem Miholjcu. Organizator kolonije je Likovna udruga “Likrob”, uz potporu grada Donjeg Miholjca.
Na samom početku okuljenim umjetnicima obratio se predsjednik Likovne udruge Marko Matijević te gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić. Slikalo se u prostorijama Likroba, a radovi su nastali u tehnikama akrila, pastela te kombiniranim tehnikama. Bel-Artovci koji su sudjelovali na ovoj likovnoj koloniji su Vanja Eberl, Vesna Vajda, Ksenija Huis, Dragica Petrač Čuturilo  i Dragan Đurković.

 Tekst i fotografije: Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content