Novosti|

Danas je u Maloj vijećnici Gradske uprave grada Belišća održan prijam za članice ženske mladeži DVD-a Veliškovci, koje su ovog vikenda sudjelovale na 13. Državnom natjecanju vatrogasne mladeži u Zadru i osvojile 12. mjesto između 50 sudionika te kući donijele zlatne medalje. 

Uz voditeljice Leu Kozina i Vanju Crnogaj, ekipu DVD-a Veliškovci su činile Klara Sirovec, Tanja Crnogaj, Barbara Svrtan, Melani Sučić, Stella Antonina, Tamara Pavlinić, Nikolina Živković, Tena Harkanovac, Mia Zajec i Aurora Jurkin. S njima su u Zadar, kao suci na ovom državnom vatrogasnom natjecanju, otputovali i Josip Kozina, inače zapovjednik DVD-a Veliškovci te zamjenik zapovjednika Vatrogasne zajednice grada Belišća Ivan Vincetić.  Ekipe ženske mladeži su radile dvije vježbe poligona  i štafetne utrke. Vježbe su bile dinamične i zahtjevne, a kroz štafetu su morale svladati različite prepreke, što je na neki način i dobar uvod u ono što ih čeka kasnije, kada postanu operativni vatrogasci.

Zamjenik gradonačelnika grada Belišća Domagoj Varžić čestitao im je na uspjehu te pohvalio rad i zapovjednika i članica, koji je iz godine u godinu sve više zamijećen. Grad Belišće upravo je i ovim povodom, uoči odlaska na natjecanje, financirao nove uniforme te na taj način nagradio peti uzastopni odlazak mladeži DVD-a Veliškovci na Državno natjecanje.

Zapovjednik vatrogasnog društva Veliškovci, Josip Kozina, zahvalio je Gradu Belišću na potpori, ne samo za ovo natjecanje, već i u svim prijašnjim. Mnogo truda i vremena uloženo je kako bi vatrogasna ekipa u što boljem svjetlu predstavila svoje mjesto, svoj grad i županiju. Zahvalio je ravnatelju osnovne škole na ustupanju dvorane za vježbanje u hladnijim vremenskim prilikama te roditeljima na razumijevanju. Djevojke su bile redovite na vježbama te je i njima zahvalio na uloženom trudu i vremenu. DVD Veliškovci može se pohvaliti time da nema problem s brojnošću članova, a ova pobjeda je motivacija i za nove članove. Vatrogasna zajednica Osječko-baranjske županije također je pripomogla odlasku na natjecanje financirajući prijevoz i smještaj. Između ukupno 6 ekipa iz Osječko-baranjske županije koje su sudjelovale na ovom natjecanju (3 muške i 3 ženske), upravo ekipa ženske mladeži DVD-a Veliškovci ostvarila je najbolje vrijeme i rezultat.

Voditeljica Lea Kozina također je pohvalila članice ekipe, napose njihovu međusobnu suradnju i poštovanje, ponašanje prema drugim ekipama na natjecanju, a kao rezultat svega toga i dobar plasman.

Dubravko Čovčić u ime Vatrogasne zajednice Grada Belišća čestitao je na uspjehu istaknuvši kako je ovo lijepa slika DVD-a Veliškovci i Vatrogasne zajednice grada Belišća.

Kao jednu od budućih aktivnosti, zapovjednik Josip Kozina najavio je i želju za organizacijom Susreta mladih Republike Slovenije i Republike Hrvatske u svibnju sljedeće godine, upravo  u Veliškovcima, za što bi se voljeli kandidirati, računajući i na pomoć Grada Belišća oko organizacije.

 

Fotografije: Tin Lacković

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content