Novosti|

Matica umirovljenika grada Belišća organizirala je prigodan program povodom obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba. Upravo 1. listopada 1991. godine počeo se obilježavati Međunarodni dan starijih osoba s ciljem podizanja svijesti o izazovima i problemima s kojima se starije osobe svakodnevno susreću.
Predsjednica Matice umirovljenika grada Belišća Marija Ilić pozdravila je sve prisutne i čestitala im njihov dan te zahvalila gradonačelniku Dinku Buriću i njegovim suradnicima na pomoći u organizaciji ovog događaja, ali i za sve prijašnje i buduće suradnje i projekte. Zahvalila je na razumijevanju za starije osobe i njihove potrebe te što je Grad prepoznao koliko su starije generacije pridonijele razvoju grada kroz svoj životni i radni vijek te postavile temelje daljenjem napretku društva. Poželjela je svima ugodan dan, dobru zabavu i druženje.
U ime Grada Belišća prisutne je pozdravila zamjenica gradonačelnika Grada Belišća Ljerka Vučković. Čestitala je Međunarodni dan starijih osoba, istaknuvši kako je ”starost” relativan pojam i kako godine ne određuju u potpunosti način na koji ćemo živjeti:

-Ono što mogu vidjeti jest to da vi jedni drugima oplemenjujete život, ove dane, kada možda imate nešto više vremena no što ste imali kada ste bili u radnoj snazi i brinuli o svojim obiteljima. To se sve može vidjeti i kroz projekte koje provodite zajedno s Gradom, kroz Pomoć u kući i Projekt Zaželi, sve su to projekti koji bez starijih osoba i Matice umirovljenika ne bi niti postojali.

Zamjenica gradonačelnika najavila je suradnju i u budućnosti i nove zajedničke projekte, a jedan takav je trenutno u evaluaciji. Poželjela je svima ponajviše zdravlja i sreće te da se i nagodinu ponovno okupe ovom prigodom na zajedničkom druženju.

Nakon ručka u Domu umirovljenika, program je nastavljen nastupom zbora, recitacijama, nastupom plesne skupine ”Babe bez kočnica” te plesom i druženjem.

 

Fotografije: Tin Lacković

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content