Novosti|

Hrvatski fotosavez priredio je, u suradnji s Fotoklubom Valpovo i Muzejom likovnih umjetnosti iz Osijeka, fotoradionicu za mlade „Baština Prandau-Normann“ potaknutu izložbom „Valpovački vlastelini Prandau-Normann“ održanom početkom godine u četirima slavonskim baštinskim ustanovama: Muzeju likovnih umjetnosti, Muzeju Slavonije i Državnom arhivu u Osijeku te u Muzeju Valpovštine.
Radionica je održana u dva navrata: u svibnju je 17 mladih fotografa iz Valpova, Belišća i Ladimirevaca camerom obscurom snimalo ostavštinu vlastelina Prandau-Normann u Valpovu, Belišću i Donjem Miholjcu, a u lipnju u Osijeku je 10 učenika osnovnih škola iz Valpova i Osijeka te dvoje studenata osječkog Filozofskog fakulteta snimalo kadrove, scene dostupne za snimanje istom tehnikom.

Izložba fotografija „Graditeljska baština valpovačkih vlastelina camerom obscurom“ koja predstavlja dio radova nastalih u tome programu, bit će postavljena u Muzeju Slavonije u Osijeku, Trg Sv. Trojstva 6, a otvara se u četvrtak 4. listopada 2018. godine u 19 sati.

Dragan Francuz, tajnik

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content