Novosti|

Amatersko kazalište Belišće i Centar za kulturu Sigmund Romberg pozivaju vas na manifestaciju Noć kazališta 2021. u subotu, 20. studenog 2021. godine, s početkom u 20 sati. Noć kazališta ove godine održava se trinaesti put, a manifestacija se potvrdila kao sjajan projekt u kojem uživaju svi koji žive kulturu.

Za ovogodišnju Noć kazališta 2021. belišćansko kazalište pripremilo je premijeru predstave “Čaj za dvije” slovenskog autora Tone Partljiča. Predstava se prvotno trebala izvesti 2020. godine, međutim, zbog zabrane djelovanja amaterskih udruga, povezane s pandemijom koronavirusa, izvedba se morala odgoditi. Unatoč svim poteškoćama, cijela glumačka ekipa uspjela se održati na okupu i pripremiti za premijeru. U predstavi glume: Nevenka Blažević, Ana Srakić, Dubravko Šokčević, Ines Majdenić, Vladimir Jung i Vladimir Paulić. Šaptačica je Ada Komaromy. Redatelj predstave je Ivica Koprivnjak.

“Čaj za dvije” duhovita je i topla predstava u kojoj u sudbinama likova prepoznajemo mnoge životne situacije. Radnja je smještena u dom za starije i nemoćne osobe gdje zajedničku sobu privremeno dijele jedna priprosta seljanka i jedna bivša glumica, prvakinja kazališta. Njihove kulturološke različitosti i navike izvor su brojnih duhovitih situacija ispod čega se nazire priča o taštini, odbačenosti, ali i prijateljstvu.

Ulaz je besplatan. Svoja mjesta možete rezervirati svakog radnog dana u vremenu od 7 do 15 sati na broj telefona 533-274, e-mail: ravnateljica@cks-romberg.hr te na Facebook stranici Centra za kulturu Sigmund Romberg. Manifestacija će se održati u skladu s epidemiološkim mjerama te je potrebno posjedovati COVID potvrdu.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content