Novosti|

U petak, 31. siječnja 2020. godine, u organizaciji Grada Belišća i Naklade Ljevak u Kazališnoj kavani u Belišću predstavljen je novi roman osječkog književnika i publicista Drage Hedla “Kijevska piletina”.

Riječ je o završnom dijelu krim-trilogije započete romanom “Izborna šutnja” iz 2014. godine i “Ispovjedne tajne” iz 2015. godine. Tema je lanac prostitucije među maloljetnicama, čija se radnja, u prvom romanu, događa u Osijeku, a zatim se proširuje na područje od Osijeka do Beograda i na kraju do Ukrajine.

Uz autora, u predstavljanju romana sudjelovali su predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Hrvoje Zovko i glavni urednik Belišćanskog lista Mato Jerkić u ulozi voditelja. Kroz njihov razgovor otkriveni su detalji samog procesa nastajanja romana te dosadašnji novinarski i književni rad Drage Hedla.Ulomke iz romana čitala je mlada glumica Matea Marušić, dobitnica nagrade Hrvatskog glumišta za najbolju mladu glumicu do 28. godina, a za glazbeni program pobrinuo se Zvonimir Iveković.

Sve prisutne pozdravio je i gradonačelnik grada Belišća Dinko Burić zahvalivši samom autoru na još jednom izvrsnom djelu.

 

Fotografije: Tin Lacković, Zaim Saljiji

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content