Novosti|

U petak, 31. siječnja 2020. godine, predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Hrvoje Zovko bio je u radnom posjetu redakciji Belišćanskog lista i Gradskom radiju Belišće.

Službenu dobrodošlicu u Belišće zaželio mu je i gradonačelnik grada Belišća Dinko Burić upriličivši u Maloj vijećnici Gradske uprave grada Belišća prijam sa svojim zamjenikom Domagojem Varžićem, pročelnicom Upravnog odjela za društvene djelatnosti Antonijom Andrašek Barić i savjetnicom za odnose s javnošću i informiranje Ana Pavlović Martinović.

Prijmu su nazočili i glavni urednik Belišćanskog lista Mato Jerkić, urednik Gradskog radija Belišće Željko Lončarić i novinar i romanopisac Drago Hedl.

U svome obraćanju gradonačelnik Belišća ukratko je upoznao predsjednika HND-a s poviješću Belišća i industrijom koja se njeguje od samog osnutka mjesta i razvija sve do danas, a osobito se osvrnuo na kulturne projekte grada. Između ostaloga, istaknuo je kako je novinarska profesija važan dio naše svakodnevice i ima važnu ulogu u našem društvu ujedno zaželjevši novinarima i Hrvatskom novinarskom društvu da ustraju u slanju dobrih poruka, činjenju toga da hrvatska država, naše društvo bude društvo tolerancije, bude društvo uvažavanja, čovjeka kao čovjeka, širenja dobrih toplih poruka.

Hrvoje Zovko zahvalio je na prijmu i dobrodošlici te nazočne ukratko upoznao s radom  HND-a kao jedne od najstarijih profesionalnih udruga u Hrvatskoj, a koje ove godine obilježava 110. obljetnicu. Zovko se osvrnuo i na današnji položaj novinara u Hrvatskoj i izazove s kojima se novinari susreću u svakodnevnom radu.

Urednik Belišćanskog lista Mato Jerkić govorio je o povijesti i razvoju novinarstva u Belišću osobito istaknuvši mjesečnik Belišćanski list koji svakoga mjeseca dolazi na adrese 4000 kućanstava na području grada Belišća i prigradskih naselja.

Nakon prijma u Gradskoj upravi, Hrvoje Zovko obišao je redakciju Belišćanskog lista i Gradski radio Belišće, a nakon toga je sudjelovao u predstavljanju novoga romana Drage Hedla „Kijevska piletina“ u Kazališnoj kavani u Belišću.

Fotografije: Tin Lacković, Zaim  Saljiji

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content