Novosti|

U četvrtak, 3. listopada 2019. godine, u Centru za kulturu Sigmund Romberg predstavom za djecu “Grimmix” Kerekesh teatra iz Varaždina nastavljen je Mjesec komedije u Belišću. Vodeći računa o najmlađim posjetiteljima kazališta te odgajanju novih naraštaja kazališne publike, organizatori su u Mjesec komedije uvrstili i predstavu za djecu. Da je to bio pun pogodak, pokazala je publika koja je do posljednjeg mjesta ispunila dvoranu, a dječji smijeh prožimao je atmosferu svih 45 kazališnih minuta.

Bajke braće Grimm svima su nam jako dobro poznate. No, u ovoj bajci, na istom mjestu našli su se Snjeguljica, Crvenkapica, Kraljević i Lovac, pa još i Vuk, Zla Kraljica, Patuljci i Ogledalo. Autor Ljubomir Kerekeš na najduhovitiji mogući način, na jednom mjestu okupio je vaše najdraže junake iz bajki. Po motivima bajki braće Grimm (Snjeguljice, Crvenkapice, Trnoružice i Matovilke), povezao je četiri bajke i stvorio jedinstvenu predstavu za djecu i mlade – Grimmix. Predstava puna vedrine, aktualnosti te šala i za djecu i za one starije, uvukla je posjetitelje u svijet bajki na najduhovitiji način. Junaci su, u sretnom kraju, kako to inače u bajkama biva, naglasili važnost povjerenja, prijateljstva i pomaganja. Kako bi svim posjetiteljima dolazak u kazalište ostao u još ljepšoj uspomeni, djelatnici Centra za kulturu pripremili su prigodne poklončiće.

Mjesec komedije završava u petak, 11. listopada 2019. u 19 sati, predstavom HNK u Osijeku “Richard III Grbavi”. Svoje ulaznice, po cijeni od 20 kuna, možete rezervirati u Centru za kulturu Sigmund Romberg radnim danom od 7 do 15 sati, na telefon 533-274, e-mail ravnateljica@cks-romberg.hr ili na Facebook stranici Centra.

Tea Kozina, mag.prim.educ., ravnateljica CK Sigmund Romberg

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content