Novosti|

Uoči još jednog sunčanog vikenda, koji će, unatoč preporukama, mnoge dovesti u napast da više vremena provedu izvan svojih domova, zamjenik gradonačelnika i načelnik Stožera civilne zaštite grada Belišća Domagoj Varzić uputio je poruku svim sugrađanima.

-Poštovane sugrađanke i sugrađani, samo zahvaljujući vama i vašem odgovornom ponašanju nije bilo više od jednog slučaja oboljelih od koronavirusa na području grada Belišća, a danas, 17. travnja, na našem području su 24 osobe u samoizolaciji. Lijepo vrijeme nas sve mami van, ali nije vrijeme za opuštanje, poručio je načelnik Stožera, dodajući kako odlazak u šetnju i bicikliranje nisu zabranjeni, ali nije dozvoljeno zadržavanje na javnim površinama niti okupljanje većeg broja ljudi (od 3 na više).

-U naredna 3 dana pojačan nadzor javnih površina vršit će policija, Civilna zaštita, vatrogasci, Hrvatska gorska služba spašavanja i službenici Područnog ureda CZ Osijek, stoga vas molimo da se i dalje pridržavate donesenih mjera.

Odgovorio je ovom prilikom i na pitanje na koje mnogi čekaju odgovor, a tiče se kretanja bez propusnice na području Valpovštine.

-15. travnja potpisan je ”Sporazum o zajedničkom obavljanju poslova civilne zaštite i mogućnosti napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka bez e-propusnice”, ali e-propusnice za kretanje na području gradova Belišća i Valpova te općina Bizovac i Petrijevci su i dalje potrebne do konačne odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, pojasnio je načelnik Stožera civilne zaštite grada Belišće i još jednom poručio svima:

BUDIMO ODGOVORNI, OSTANIMO ZDRAVI I OSTANIMO DOMA!“

Tekst: Monika Đogaš, GRB

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content