Novosti|

Mjesec hrvatske knjige, koji se svake godine održava u čitavoj Hrvatskoj od 15. listopada do 15. studenog, otvoren je i u Gradskoj knjižnici i čitaonici Belišće.

Središnja je tema ovogodišnjeg MHK-a svjetlost, jer su Ujedinjeni narodi proglasili godinu 2015. Međunarodnom godinom svjetlosti i tehnologija zasnovanih na svjetlu.

Kod osmišljavanja ovogodišnjeg programa MHK, Gradska knjižnica i čitaonica Belišće vodila je računa o tome da nekoliko događanja budu vezana upravo za ovu glavnu temu pa je i samo otvaranje MHK bila kreativna radionica pod nazivom „I srebro svijetli“.

Na ovoj radionici sve prisutne sudionice naučile su tehniku imitacije srebra pomoću aluminijske folije, šablona, akrilnog kista i crne akrilne boje, a radionicu je vodila knjižničarka Jasna Andrišić. Na radionici je bilo ukupno dvanaest žena koje su radile na dva predmeta tj. na drvenoj kutiji i slikarskom platnu, a izrađene unikatne predmete ponijele su kući.

Mjesec hrvatske knjige nastavlja se već tradicionalnim Sajmom otpisanih knjiga na kojem će se sve knjige moći kupiti po cijeni od pet kuna. Sajam se otvara u petak, 16.10. u 16 sati.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content