Novosti|

U utorak, 25. listopada 2016. godine, s početkom u 11 sati u Maloj vijećnici Grada Belišća Zajednica športskih udruga grada Belišća i pet kategoriziranih sportaša potpisali su sportske stipendijske ugovore. Naime, prije tri i pol godine Zajednica Športskih udruga grada Belišća je pokrenula program sportskih stipendija i s time je Belišće, uz Rijeku, Slavonski Brod i Zagreb postao jedan od rijetkih gradova u Lijepoj našoj koji isplaćuju ovu vrstu stipendija.

Prošle godine dodijeljeno je ukupno osam stipendija kategoriziranim sportašima , a ove godine uvijete su ispunili njih petero i to svih pet kanuista članova Kajak kluba Belišće, najtrofejnijeg kluba u našem gradu.

Na potpisivanju ovih ugovora osim predsjednika ZŠU Belišće Milana Zamaklara i kanuista prisustvovali su i zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić, tajnik ZŠU Josip Mađarić i tajnik Kajak kluba Belišće Mato Jerkić.

Ovih pet kanuista koji su svojim trudom, radom i odličnim sportskim rezultatima zaslužili stipendije su Denis Habus , Matija Vincetić , Petar Ivić te naši reprezentativci Marko Jelkić i Ivan Orešković, koji je ujedno i trener malih kajakaša i kajakašica.

Zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić na samome početku obratio se prisutnima te čestitao ovim sportašima na uspješnim rezultatima te istaknuo kako se nada da im je ovo još jedan poticaj za dalje te primjer mlađim generacijama da se trud isplati.

Gospodin Zamaklar, osim što je iskazao zadovoljstvo i čestitao ovim sportašima, napomenuo je da će do godine ZŠU Belišće promijeniti i svoje kriterije za dodjelu stipendija, jer zbog starosnog praga ove godine stipendije nisu mogle biti dodijeljene odličnim sportašima, braći Brezovec iz Streljačkog društva „Stjepan Petnjarić“.

Kanuisti su napomenuli kako će im ove stipendije olakšati ulaganje u sebe što se tiče prehrane , ali i potrebnih sportskih rekvizita.

Tekst: Dolores Andraković

Foto: Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content