Novosti|

U Hrvatskom domu u Veliškovcima u subotu 9. veljače 2019. godine održana je 93. izvještajna skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Veliškovci.

Uz nazočnost velikog broja članstva DVD-a Veliškovci kao i predstavnika Dobrovoljnih društava s područja grada Belišća te iz Stipanovaca i Beljevine, skupštini su nazočili i zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Belišća Dubravko Čovčić te zamjenici gradonačelnika grada Belišća Ljerka Vučković i Domagoj Varžić.

Na sjednici se osvrnulo na rad Društva u protekloj 2018. godini koju su ponajprije obilježile mnogobrojne aktivnosi, a posebno peti uzastopni nastup ženske ekipe mladeži na Državnom vatrogasnom natjecanju u Zadru 29. rujna 2018. godine na kojem je ostvareno 12. mjesto od 50 ekipa, a što je najbolji plasman jedne naše ekipe na dosadašnjim državnim natjecanjima. Ujedno je to bio i najbolji plasman jedne od naših 6 ekipa iz Županije na što smo veoma ponosni. I protekle godine radilo se na osposobljavanju vatrogasnih kadrova. Vatrogasnih intervencija nije bilo.

Zamjenica gradonačelnika grada Belišća Ljerka Vučković u svom obraćanju pozdravila je sve  prisutne članice i članove DVD-a Veliškovaca i sve goste u ime gradonačenika grada Belišća Dinka Burića i u svoje ime. Pohvalila je veliki broj mladeži i djece u radu DVD-a koja predstavljaju budućnost Društva. Istaknula je kako se Grad Belišće trudi sukladno mogućnostima podržati rad dobrovoljnih vatrogasnih društava koja su temelj obrane od požara na lokalnoj razini. Čestitala je DVD-u Veliškovci na svemu što rade, posebice na svim aktivnostima koje pružaju za djecu i mlade te poželjela puno uspjeha u budućnosti.

Zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Belišća Dubravko Čovčić pozdravio je sve prisutne i pohvalio rad Društva, a posebno žensku ekipu mladeži DVD-a Veliškovci koja je polučila najbolje rezultate na državnim natjecanjima s područja VZG Belišća. Istaknuo je kako se planira do kraja ove godine donijeti novi Zakon o vatrogastvu te da se od 1.1.2020. godine ustrojava Središnji državni ured za vatrogastvo. Čestitao je Društvu na izvrsnim rezultatima te poželio daljnji uspješan rad.

Vodstvo DVD-a Veliškovci predsjednik Ivan Torjanac i zapovjednik Josip Kozina uručili su priznanja članicama ženske ekipe mladeži za sudjelovanje na državnom vatrogasnom natjecanju u Zadru. Nagrađene su: Klara Sirovec, Tanja Crnogaj, Barbara Svrtan, Melani Sučić, Stella Antonina, Tamara Pavlinić, Nikolina Živković, Tena Harkanovac, Mia Zajec, Aurora Jurkin i voditeljice Vanja Crnogaj i Lea Kozina.

Na skupštini je zapovjednik VZG Belišće Dubravko Čovčić dodijelio diplome o stjecanju zvanja za vatrogasca Petru Jagodić, dok su diplome o stjecanju zvanja za vatrogasca I. klase primili Karlo Majdenić, Larisa Šargač i Luka Tomić.

Spomenice za 10 godina rada u društvu primili su: Mia Zajec, Larisa Šargač, Antonia Galinović, Vanja Crnogaj, Karlo Majdenić, Petar Jagodić, Matej Sučić, Barbara Svrtan i Ivan Torjanac, a uručio ih je zapovjednik VZG Belišće Dubravko Čovčić.

Tekst: Dubravko Čovčić

Fotografije: Tin Lacković

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content