Novosti|

Danas je u Maloj vijećnici Gradske uprave grada Belišća održana konferencija za medije na kojoj je predstavljen novi glazbeni projekt ”Korak do zvijezda”. Projekt je nastao u suradnji Grada Belišća, Centra za kulturu Sigmund Romberg i tvrtke Bel-Press, a okupit će mlade pjevačke snage koje uspješno koračaju ka zvijezdama hrvatskog estradnog neba.

U uvodnom govoru gradonačelnik Dinko Burić podsjetio je na dosadašnje vrijedne projekte koji su obogatili kulturni program grada Belišća: Belišćanski vremeplov, Vedrofon, Tambura GRB Fest te Belišćansku zlatnu jesen, zahvaljujući novim idejama i vrijednim djelatnicima gradskih ustanova. O samom glazbenom događaju govorila je ravnateljica Centra za kulturu Sigmund Romberg Tea Kozina, naglasivši kako je cilj projekta, ne samo stvoriti novi glazbeni događaj na području grada Belišće i šire, već i pomoći mladim glazbenicima afirmirati se i približiti svoju glazbu slušateljima, publici.
Projekt će okupiti sedam mladih glazbenika koji su na svom putu ”korak do zvijezda”, a nositelj samog koncerta bit će poznata glazbena grupa Fluentes, čiji je predstavnik Goran Bošković također nazočio konferenciji za medije te zahvalio na pozivu pohvalivši samu ideju projekta. Ravnateljica Centra ujedno je pozvala sve građane na koncert koji će se održati 21. veljače 2019. godine u 20 sati u Centru za kulturu Sigmund Romberg u Belišću.
O koncertu je govorio i direktor gradske tvrtke Bel-Press Mato Jerkić istaknuvši izuzetnu suradnju s Gradom Belišćem koji uvijek prepozna i podržava dobre projekte. Idejni začetnik projekta Renato Lukić zahvalio je svima koji su se uključili u projekt, Zvonimiru Mandiću, glazbenom uredniku HRT-Radio Osijek koji će biti voditelj programa, Goranu Boškoviću i grupi Fluentes koja će na ovaj način pružiti podršku mlađim kolegama glazbenicima, Gradskom radiju Belišće te svim suradnicima.
Zvonimir Mandić ovom je prilikom rekao kako je Slavonija posljednjih godina zaista bogata glazbenim nadama i kako je ovakav glazbeni događaj pravi primjer na koji način pomoći mladim glazbenicima na trnovitom putu do uspjeha.

Na koncertu “Korak do zvijezda” nastupit će: grupa Fluentes, dobitnici nagrade Porin 2018. u kategoriji “novi izvođač godine”, Beta Sudar, finalistica Dore 2019., Iva Ćurić, finalistica Zagrebačkog festivala 2019., Meri Andraković, Lege, Dominik Blaževac, Jakov Mađarić i Matej Podgorščak.

Cijena ulaznice je 20 kuna, a rezervacija je moguća na telefon 533-274, putem e-maila ravnateljica@cks-romberg.hr ili službene Facebook stranice Centra za kulturu.

Medijski pokrivaju: Gradski radio Belišće, Belišćanski list, Osječka televizija i Slavonska televizija.

Fotografije: Tin Lacković, Zaim Saljiji

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content