Novosti|

Gradska knjižnica i čitaonica Belišće organizirat će 13. veljače 2019. godine u 18 sati predstavljanje slikovnice Svađa godišnjih doba Lane Vujnovac, učenice 4. d razreda OŠ Ivana Kukuljevića iz Belišća.

Lanina slikovnica, pod vodstvom mentorice učiteljice Karmen Soldo, sudjelovala je prošle godine na državnom natječaju udruge KAlibra Moja prva slikovnica i osvojila prvu nagradu. Osim nje, nagradu tiskanja slikovnice dobilo je još šest učenika iz Hrvatske, a učenici belišćanske škole dobili su još i dvije poticajne nagrade.

Ovo natjecanje odvija se pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, a sastoji se u pisanju i ilustriranju vlastitih slikovnica. Udruga KAlibra iz Karlovca raspisala je 14. natječaj za najbolju slikovnicu prošle godine na koji je stiglo ukupno 726 slikovnica iz 181 škole iz čitave Hrvatske. Tko će dobiti nagrade, odlučivale su poznate književnice Sanja Pilić i Silvija Šesto i sigurno nisu imale nimalo lagan zadatak.

Ova udruga promiče kulturu čitanja i njena misija je stvoriti novi naraštaj mladih čitatelja, a belišćanska osnovna škola redovito šalje radove svojih učenika na njihov natječaj te svake godine osvaja nagrade.

Svim učenicima koji sudjeluju na ovom natječaju, a pogotovo ako budu nagrađeni, to može biti i velik poticaj da nastave dalje s književnim stvaranjem.

Predstavljanje slikovnice Lane Vujnovac održat će se u Velikoj vijećnici u Zgradi Gradske knjižnice i čitaonice i otvoreno je za sve zainteresirane.

 

Tekst: Jasna Andrišić

Foto: Dijana Milišić – Zečević

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content