Novosti|

Zahtjev za razrješenje dužnosti, koje je Gradskom vijeću grada Belišća uputio ravnatelj javne ustanove u kulturi, Muzeja „Belišće“ Tomislav Kuna, bio je povod 23. izvanrednoj sjednici belišćanskog vijeća, koja je danas (26. lipnja) održana, a koja je sadržavala povezane točke dnevnog reda – razrješenje dužnosti dosadašnjeg ravnatelja, imenovanje vršitelja dužnosti ravnatelja ove belišćanske javne ustanove, raspisivanje javnog natječaja za izbor i imenovanje  ravnatelja/ice Muzeja „Belišće“ te imenovanje članova komisije za izbor novog vodstva belišćanskog muzeja.

Gradonačelnik Dinko Burić zahvalio se dosadašnjem ravnatelju na svemu učinjenom, no kako bi se muzejska djelatnost u Belišću nesmetano nastavila, vršiteljem dužnosti ravnatelja  imenovan je Mihael Sučić iz Tiborjanaca, natječaj za novog ravnatelja traje 8 dana od dana objave u javnim glasilima, a o izboru novog ravnatelja odlučivat će Milan Zamaklar, Bojan Vuksanić i Marija Ilić, koji su imenovani za predsjednika, odnosno članove komisije za izbor.

Ovoj izvanrednoj sjednici Gradskog vijeća grada Belišća dodana je još jedna točka – razmatranje prijedloga i usvajanje Odluke o kupovini i stjecanju prava vlasništva na nekretnini kč.br.358/25, k.o. Belišće od tvrtke DS Smith Belišće Croatia d.o.o., najjednostavnije rečeno – nad zgradom i parcelom na kojoj je nekada bio smješten Papir stroj 1. Iako je ta odluka usvojena na 21. sjednici belišćanskog vijeća, nakon što je iz sjedišta tvrtke DS Smith iz Londona stigao prijedlog ugovora, koji bi trebao biti potpisan u petak, 28. lipnja, neke stavke su u detaljima izmijenjene, pa je bilo potrebno da ih Gradsko vijeće ponovno usvoji.

Podsjetimo, već gotovo 3,5 godine priprema se projekt gradnje buduće tvornice higijenskog papira na području Grada Belišća, prve takve u Republici Hrvatskoj, a prvi korak je kupovina ove zgrade u kojoj bi trebao biti smješten novi papirni stroj. Radi se o projektu koji bi trebao omogućiti zapošljavanje 70-ak radnika i vjerojatno barem još toliko kroz kooperantske poslove. Projekt je vrijedan više od 30 milijuna eura. Za kupnju nekretnine Grad Belišće će izdvojiti milijun kuna, a to zemljište će se onda darovati ili prodati budućem investitoru.

Zbog ugovora o čuvanju tajnosti podataka s potencijalnim investitorima, gradonačelnik Belišća Dinko Burić za sada ne može govoriti o detaljima projekta, no poručuje kako će javnost biti na vrijeme informirana. Također, gradonačelnik se zahvalio svim resornim ministarstvima na pojašnjenjima i potpori, kao i HBOR-u na iznimno korektnom pristupu prema investitorima, ali i prema Belišću i Osječko-baranjskoj županiji.

Tekst: Monika Đogaš, Gradski radio Belišće
Foto: Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content