Novosti|

U petak, 20. listopada 2023. godine, u Gradskoj knjižnici i čitaonici Belišće održan je književni susret s Jerkom Mihaljevićem iz Valpova.

Predstavljanje romana Putar i parizer, prvijenca tog mladog Valpovčanina sa zagrebačkom adresom bilo je izuzetno zanimljivo, a poseban osvrt dali su čitatelji Belišćanskog čitateljskog kluba. Naime, članovi Kluba ovaj mjesec čitali su Jerkov roman kako bi što kvalitetnije mogli sudjelovati u predstavljanju knjige. Čime se sve bavi ispričao nam je Jerko, koji je u međuvremenu završio studij novinarstva u Zagrebu i sociologije u Ljubljani, ali i prestao se baviti novinarstvo te prešao u kreativne marketinške vode, uživajući u onome što radi. A zadovoljstvo mu osim osmišljavanja reklama čini i pisanje drugog romana, koji je skoro gotov no sad kreće duži dio posla, čitanja i uređivanja te se svi nadaju nagodinu ugledati Jerkov novi roman.
Nekad je pisao za Telegram.hr, a sad piše isključivo lirske tekstove i prozu koja mu nadasve leži. Njegove stilski oblikovane rečenice ocrtavaju bogatstvo hrvatskog jezika te izuzetnu nadarenost pisca što ga svrstava u sam vrh lijepe književnosti u Hrvatskoj. Tekstovi Jerka Mihaljevića mogu se pronaći na internetu, a knjigu zasad možete pročitati u knjižnici jer je rasprodana u Hrvatskoj. U Srbiji mu je izašlo novo izdanje romana Putar i parizer čime se potvrdio i kao autor čije knjige izdaju u stranim zemljama. Za sve posjetitelje ovaj književni susret bio je prava poslastica, a iz belišćanske knjižnice poručuju da ih i dalje pratite kroz Mjesec hrvatske knjige.

Tekst: Vlasta Putar
Foto: Zaim Saljiji

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content