Novosti|

11. Zima u tehnici ponudila je radionice fotografije, modelarstva, raketarstva, elektronike-robotike i dronova – 3D printanja u Domu tehnike svim učenicima osnovnih, ali i Srednje škole Valpovo.

Radionice su započele 7. siječnja, a završile su 11. siječnja 2019. godine. Učenici su mogli svoje slobodno vrijeme korisno provesti u radionicama Centra tehničke kulture Valpovo-Belišće i upoznati se s „čudesnim svijetom tehnike” od 9,00 do 13,00 sati, iako su neke radionice trajale i duže.  Osim iz našeg područja djelovanja, u radionicama je bilo djece i iz Zagreba, Zadra, Gajića, Draža, Kućanaca i Višnjevca.

Osam mentora i voditelja brinulo je o 186 djece u radionicama: Goran Kupčerić, Dragan Francuz, Zvonimir Hajnc, Davor Milošević, Filip Babok, Marijan Antolović, Tomislav Kudeljnjak i Ivana Francuz. Od velike pomoći bili su i učenici srednje škole Juraj Birović, Eugen Čiljak, Nikola Kokić, Domagoj i Mislav Plečić.

Ova Zima u tehnici pokazala je ogroman porast interesa djece (i roditelja) za radionice tehničke profilacije u Zajednici tehničke kulture Valpovo-Belišće, ali i nedostatak kvalitetnog prostora u Domu tehnike u Valpovu.

Navest ćemo komentar jednog od voditelja radionica: “Današnja djeca vrlo brzo gube pažnju i interes na nastavi (nakon 30 – 40 minuta), a ova djeca su danas radila 5,5 sati (od 9 do 14,30) sa samo jednom pauzom za doručak bez ikakvih problema.”

Hvala svima koji su svojim trudom i zalaganjem omogućili održavanje 11. Zime u tehnici.

https://www.facebook.com/CTKVB/

Tekst i fotografije: Dragan Francuz, tajnik

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content