Novosti|

U nedjelju, 22. svibnja bit će održana 3. po redu biciklijada Tour de Slavonia u organizaciji Biciklističkog kluba Maraton-teama iz Donjega Miholjca. Na sastanku gradonačelnika, koji je održan 12. svibnja u Donjem Miholjcu, dogovorena je ovogodišnja ruta i to u dužini od čak 140 km. Start biciklijade bit će u Donjem Miholjcu u 10 sati, vozi se do Našica gdje se biciklisti očekuju nešto poslije 11 sati, zatim biciklisti voze prema Osijeku, gdje će biti oko 13.30, zatim u Valpovu 14.30, te u Belišću u 15 sati. Prema dosadašnjim iskustvima, sudionici biciklijade u Donji Miholjac bi trebali stići oko 17 sati.

U BELIŠĆU program počinje u 14 sati. Bit će organizirana vožnja spretnosti biciklom školske djece na poligonu, a provest će je ekipa Auto kluba Valpovo. Djeca uz bicikle, obavezno trebaju ponijeti i kacige.

Dolazak biciklista (iz smjera Valpova) u Belišće očekuje se u 15,15 sati, a start u 15,30 kada će biciklisti krenuti prema Donjem Miholjcu, a učenici će se na kraju kolone na raskrižju Željezničke, Kardinala Stepinca i ulice Kralja Tomislava odvojiti i skrenuti na biciklističku stazu prema Valpovu do Oštrog ćoška gdje lijevo skreću u ulicu Tina Ujevića, pored starog igrališta i vraćaju u Park hrvatskih dragovoljaca.

Recimo, da je specifičnost i posebna vrijednost ove biciklijade, da u njoj sudjeluju gradonačelnici gradova-sudionika te više od 250 djece iz osnovnih škola. Očekuje se oko 100-tinjak biciklista – rekreativaca, koji će ovu zahtjevnu biciklijadu izvesti u zadanom vremenu te voziti prosječnom brzinom od oko 25 km/h, jer će se biciklijada odvijati u normalnom odvijanju prometa uz pratnju policije.

Cilj ove biciklijade je potaći djecu i mladež bavljenja ovim lijepim sportom provodeći vrijeme u prirodi, jer naši krajevi su još uvijek okruženi netaknutom prirodom, koju trebamo što više koristiti za sport i rekreaciju, a bicikl je idealno sredstvo za to – istaknuo je organizator biciklijade Tour de Slavonia-Siniša Crnčan.

Pokrovitelji biciklijade Tour de Slavonia su gradovi-sudionici; D.Miholjac, Našice, Osijek, Valpovo i Belišće te Turističke zajednice gradova. Svi oni koji budu zainteresirani za biciklijadu Tour de Slavonia, najdužu biciklijadu u Hrvatskoj, mogu se prijaviti putem maila maraton.sport.team@gmail.com

One Reply to “TOUR DE SLAVONIA 2011.”

  1. cheap imipramine napisao:

    My spouse and i have been really lucky that Louis managed to finish off his research through your precious recommendations he made through your web pages. It is now and again perplexing to just find yourself handing out solutions which people today may have been selling. Therefore we know we need the writer to give thanks to for that. The specific illustrations you have made, the simple web site navigation, the relationships you will help to instill – it’s got most powerful, and it’s really leading our son in addition to the family reason why the subject is fun, which is really pressing. Thank you for the whole lot!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Close Search Window
Skip to content