Novosti|

U nedjelju, 15. svibnja na nogometnom igralištu NK Belišće DVD Belišće organiziralo je tradicionalni 14. po redu Susret vatrogasne djece i mladeži. Ovogodišnje natjecanje posebno je značajno po tome što je po prvi puta ovo natjecanje održano u okviru KUP natjecanja Hrvatske vatrogasne zajednice. Naime, temeljem zajedničkog Sporazuma koji je potpisan na godišnjoj skupštini DVD-a Belišće između Vatrogasne zajednice Grada Belišća, Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije te Hrvatske vatrogasne zajednice ono belišćansko natjecanje izašlo je izvan lokalnih i regionalnih okvira i postavljeno na puno višu razinu.

Naime, na razini države postoji pet kup natjecanja ovog karaktera, dok se za područje istočne regije Hrvatske ovo natjecanje održava upravo u Belišću kojim je ujedno i otvoren ovogodinišnji državni kup. O značaju ovog natjecanja govori o podataka o vatrogasnim ekipama koje su nastupile na natjecanju. Pored vatrogasnih društava sa područja Osječko-baranjske županije, nastupile su i vatrogasne ekipe sa područja Zagrebačke, Varaždinske, Karlovačke, Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilovarske, Sisačko-moslavačke i Vukovarsko-srijemske županije. Ovogodišnje natjecanje dobilo je i međunarodni karakter gdje su nastupila jedna ekipa mađarskog vatrogasnog društva Magyarboly. Prilikom službenog otvaranja sudjelovali su gradonačelnik Zvonko Borić, zamjenik Osječko-baranjskog župana Željko Kraljičak, predsjednik Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije Franjo Bartolić i dopredsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Mijo Brlečić.

Na natjecanju je nastupilo ukupno 62 ekipe što broji ukupno 620 natjecatelja i to 27 vatrogasnih ekipa u kategoriji djece i 35 ekipa u kategoriji mladeži, a suđenje je provodilo 42 vatrogasna suca sa područja županije ali i sudaca koji su delegirani iz Hrvatske vatrogasne zajednice. U kategoriji ženske djece od 6 do 12 godina od ukupno 8 ekipa prvo mjesto osvojila je ekipa DVD-a Đakovo, drugo mjesto ekipa DVD-a Kunišinci i treće mjesto ekipa DVD-a Granešina. U kategoriji muške djece nastupilo je 19 ekipa gdje je prvo mjesto osvojila ekipa DVD-a Veliškovci, drugo mjesto ekipa DVD-a Đakovo I i treće mjesto ekipa DVD-a Vukojevci.

U starijoj kategoriji ženske mladeži od 12 do 16 godina nastupilo je ukupno 14 ekipa od kojih je prvo mjesto osvojila ekipa DVD-a Gardinovec (2008-državni prvaci, 2009-nastup na olimpijadi u Češkoj i 2010-pobjednici državnog kup natjecanja), drugo mjesto ekipa DVD-a Josipdol i treće mjesto ekipa DVD-a Šandorovec. U kategoriji muške mladeži nastupio je najveći broj ekipa, gdje je od ukupno 21 ekipe prvo mjesto osvojila ekipa DVD-a Bedekovčina (sudionici olimpijade), drugo mjesto ekipa DVD-a Nuštar i treće mjesto ekipa DVD-a Gardinovec.

Prema izjavama sudaca, voditelja vatrogasnih društava i svih ostalih prisutnih natjecanje je proteklo proteklo odlično za što se ispred domaćina DVD-a Belišće pobrinulo oko 30-tak operativnih članova koji su svojim aktivnim radom i priprema u posjednjih gotovo četiri mjeseca omogućili da ovo natjecanje bude organizirano na zavidnoj razini.

Ovogodišnje natjecanje u Belišću završeno je oko 14 sati koje je službeno zatvorio dopredsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Mijo Brlečić zajedno sa predstavnici DVD-a Belišće i Vatrogasne zajednice Grada Belišća, a koji su svim sudionicima uručili i nagrade za osvojene rezultate sa željom da se i sljedeće godine svi zajedno tradicionalno ponovno okupe u Belišću na natjecanju.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content