Novosti|

U nedjelju, 22. svibnja bit će održana 3. po redu biciklijada Tour de Slavonia u organizaciji Biciklističkog kluba Maraton-teama iz Donjega Miholjca. Na sastanku gradonačelnika, koji je održan 12. svibnja u Donjem Miholjcu, dogovorena je ovogodišnja ruta i to u dužini od čak 140 km. Start biciklijade bit će u Donjem Miholjcu u 10 sati, vozi se do Našica gdje se biciklisti očekuju nešto poslije 11 sati, zatim biciklisti voze prema Osijeku, gdje će biti oko 13.30, zatim u Valpovu 14.30, te u Belišću u 15 sati. Prema dosadašnjim iskustvima, sudionici biciklijade u Donji Miholjac bi trebali stići oko 17 sati.

U BELIŠĆU program počinje u 14 sati. Bit će organizirana vožnja spretnosti biciklom školske djece na poligonu, a provest će je ekipa Auto kluba Valpovo. Djeca uz bicikle, obavezno trebaju ponijeti i kacige.

Dolazak biciklista (iz smjera Valpova) u Belišće očekuje se u 15,15 sati, a start u 15,30 kada će biciklisti krenuti prema Donjem Miholjcu, a učenici će se na kraju kolone na raskrižju Željezničke, Kardinala Stepinca i ulice Kralja Tomislava odvojiti i skrenuti na biciklističku stazu prema Valpovu do Oštrog ćoška gdje lijevo skreću u ulicu Tina Ujevića, pored starog igrališta i vraćaju u Park hrvatskih dragovoljaca.

Recimo, da je specifičnost i posebna vrijednost ove biciklijade, da u njoj sudjeluju gradonačelnici gradova-sudionika te više od 250 djece iz osnovnih škola. Očekuje se oko 100-tinjak biciklista – rekreativaca, koji će ovu zahtjevnu biciklijadu izvesti u zadanom vremenu te voziti prosječnom brzinom od oko 25 km/h, jer će se biciklijada odvijati u normalnom odvijanju prometa uz pratnju policije.

Cilj ove biciklijade je potaći djecu i mladež bavljenja ovim lijepim sportom provodeći vrijeme u prirodi, jer naši krajevi su još uvijek okruženi netaknutom prirodom, koju trebamo što više koristiti za sport i rekreaciju, a bicikl je idealno sredstvo za to – istaknuo je organizator biciklijade Tour de Slavonia-Siniša Crnčan.

Pokrovitelji biciklijade Tour de Slavonia su gradovi-sudionici; D.Miholjac, Našice, Osijek, Valpovo i Belišće te Turističke zajednice gradova. Svi oni koji budu zainteresirani za biciklijadu Tour de Slavonia, najdužu biciklijadu u Hrvatskoj, mogu se prijaviti putem maila maraton.sport.team@gmail.com

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content