Novosti|

Privatizacijom koperacije u Bocanjevcima mještani Gorice i Bocanjevaca koji se bave stočarstvom izgubili su jedino mjesto za vaganje svoje stoke, te je najbliže mjesto za vaganje bilo u PPK Valpovo. Potaknut tim problemom sumještana u lipnju  ove godine, povjerenik za razvoj prigradskog naselja Gorica Milan Strahinec,  uputio je  gradu Belišće molbu za nabavku stočne vage. Inicijativa je prihvaćena, nabava je  odobrena, a realizacija je ostvarena u dvije faze.U prvoj,  nabavljena je  vaga u suradnji s tvrtkom „Librateh“ Zagreb, i izgrađeno je betonsko postolje za  vagu. U taj dio realizacije uloženo je 31.775.00 kn. Nakon toga,  izgrađeno je  kameno okretište za traktore oko vage,   izvođač je bila  tvrtka „Gebruder“ , a uloženo je  16.912.00 kn. Vaga je dimenzija 2.000 mm dužine 1.500mm širine te 2.000mm visine ograde, maksimalno  moguće vaganje je do 1.500kg s podjelom i točnosti od 0.500g , a  očitanje je na osvjetljenom Lcd digitalnom zaslonu.

Vaga je instalirana iza društvenog doma u Gorici te je svima lakopristupna i besplatna,a namjena je da se s njom koriste svi mještani Gorice i Bocanjevaca. Mještani Gorice su uvelike orijentirani proizvodnji i prodaju  stoke,  te je ovo ulaganje u našem mjestu od velike  važnosti i koristi,  pa  ovm  prilikom,  u ime svih mještana i korisnika zahvaljujem   gradu Belišću i  gradonačelniku Dinku  Buriću, na  razumijevanju i riješavanju ovog problema- rekao je Milan Strahinec povjerenik za razvoj prigradskog naselja  Gorica Valpovačka.

Isplativost ovog ulaganja se vidi i po podatku da je u prvih 15 dana sezone svinjokolje, vaga 24 puta bila u funkciji. Nova vaga je zbog sigurnosti i sprječavanja zloupotrebe i oštečenja  pod ključem. Osoba zadužena za uslugu vaganja je Stjepan Strahinec koji je dostupan na adresi Stjepana Radića  48 ili na tel 031-689-046 .

Foto: Tin Lacković

Odgovori

Close Search Window
Skip to content