Novosti|

Vijeće Mjesnog odbora Bocanjevci i Hrvatsko kulturno umjetničko društvo Šokadija Bocanjevci organizirali su dobrotvorni koncert na kojemu su nastupali domaći folkloraši, Pjevačka skupina Pajdaši Bocanjevci, HKUD Valpovo 1905 i Sekcija Poeta. Ovaj koncert organiziran je kako bi se prikupio novac potreban za kupovinu i postavljanje novog križa na groblju u Bocanjevcima.

Na ulazu u Hrvatski dom stajala je „dunst flaša“ u koju su svi posjetitelji mogli ostaviti dobrovoljni prilog, a ovu akciju su došli podržati i pomoći dogradonačelnica grada Belišća Marija Ilić i predsjednik Gradskog vijeća grada Belišća Dinko Huis. Postojeći križ na mjesnom groblju jako je star. Doista se na njemu vidi zub vremena. zato želimo prikupiti dovoljno novca kako bi kupili i postavili novi križ, ovoga puta mramorni, doznali smo od Miodraga Barića, predsjednika Vijeća Mjesnog odbora Bocanjevci. Na koncertu su se plesovima iz Brodske Posavine, Međimurja i bunjevačkim plesovima predstavili članovi KKUD-a Valpovo 1905. Pjesme i kola izveli su i članovi dječje starije skupine domaćeg KUD-a, te naravno ostali članovi. A da večer ne prođe samo u folkloru, pobrinuli su se bocanjevački Pajdaši i članovi Sekcije Poeta, koji su publiku očarali stihovima o Slavoniji i Šokadiji.

Za sada smo prikupili nešto manje od četiri tisuće kuna, a cilj nam je prikupiti 11 tisuća – deset tisuća za križ i tisuću za postolje i moram reći da smo zadovoljni. U narednom razdoblju planiramo organizirati još nekoliko aktivnosti kojima će cilj biti prikupljanje novca, a prva od njih će biti zabava koju će organizirati naša Udruga mladih Zelenke. Do tada, svi koji žele dati dobrovoljni prilog za kupnju i postavljanje novog križa na bocanjevačkom groblju, mogu se meni javiti, a za koji dan ćemo i u našoj crkvi postaviti „škrabicu“ baš za ovu namjenu, poručuje Miodrag Barić. M.Đogaš

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Close Search Window
Skip to content