Novosti|

Svečana sjednica Gradskog vijeća kao središnje događanje u sklopu ovogodišnje proslave 140. rođendana našeg grada održana je u utorak, 30. travnja 2024. godine.

Svečanu sjednicu vodio je predsjednik Gradskog vijeća grada Belišća Dario Fletko, a pjesmom su je obogatili članovi CPD-a MIR Belišće pod ravnanjem maestra Želimira Sušića.

Uz domaćine, zamjenicu gradonačelnika Ljerku Vučković sa suradnicima i predsjednikom Gradskog vijeća, sjednici su prisustvovali saborski zastupnik Goran Ivanović, ujedno i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i predsjednika Vlade RH, zamjenik župana Osječko-baranjske županije koji obnaša dužnost župana Mati Lukiću, predstavnike prijateljskih gradova i općina iz Republike Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Republike Srbije i domovine Hrvatske, izaslanik načelnika PU osječko-baranjske i načelnik PP Belišće, župnik Župe svetog Josipa Radnika i ostali predstavnici vjerskog života s područja Belišća i Valpovštine, predstavnici Židovske zajednice s područja županije, belišćanski gradski vijećnici, dobitnici javnih priznanja te predstavnici gospodarskog, društvenog i svekolikog života grada Belišća.

Govoreći o Belišću, o njegovih proteklih 140 godina, o sadašnjosti i budućnosti, zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković osvrnula se na industrijske početke našeg grada, kada je uz tvornicu počelo rasti Belišće, koje se razvija i danas. Rekla je kako je proteklih godinu dana obilježio završetak projekta obnove Palače Gutmann i uređenje pristupnih površina, koje obuhvaćaju središnji trg.

-Od ostalih projekata spomenimo dovršetak izgradnje proizvodnog poduzetničkog inkubatora, u kojem su već smješteni novi poduzetnici. Tu je i FASEP, veliki projekt vodoopskrbe i odvodnje Valpovo – Belišće, u sklopu kojeg je pri kraju izgradnja i uređaja za proizvodnju pitke vode i uređaja za pročišćavanje otpadnih voda, koji će do jeseni biti pušteni u probni rad. To su veliki, višemilijunski projekti, no imamo i puno manjih projekata, kroz koje smo nastojali oplemeniti infrastrukturu i društveni život naših sugrađana i u prigradskim naseljima i u samom Belišću, rekla je zamjenica Ljerka Vučković, prenijevši svima pozdrave gradonačelnika Dinka Burića, uz želju da zajedništvo i dalje bude ono što nas spaja i potiče da zajedno djelujemo u stvaranju bolje budućnosti. Važno je reći kako Grad Belišće uvijek nastoji za sve projekte osigurati sufinanciranje, bilo preko resornih ministarstava ili fondova EU. Čestitala je svim sugrađankama i sugrađanima Dan grada Belišća i crkveni god i blagdan svetog Josipa Radnika.

Predstavnici prijateljskih gradova i općina, kao i predstavnici županijske i državne vlasti i ovom su se prilikom vrlo pozitivno osvrnuli na značaj Belišća i njegove primjere dobre prakse, razmjenu iskustava i suradnju, ali i prijateljsko ozračje zbog kojeg uvijek rado dolaze u naš grad.

Na kraju svečane sjednice, zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković i predsjednik Gradskog vijeća Dario Fletko uručili su pet javnih priznanja i to „Grb grada Belišća“ Zdenku Glasovcu za izuzetna ostvarenja i doprinos na području prosvjete, kulture i tehničke kulture te sporta, Udruzi „Kotličari“ za izuzetna ostvarenja i doprinos sveukupnom društvenom životu grada Belišća, Vatrogasnoj zajednici Osječko– baranjske županije za izuzetna ostvarenja i doprinos humanosti te sveukupnom društvenom životu grada Belišća i časnoj sestri Alemki Štefanko za izuzetna ostvarenja i doprinos humanosti te sveukupnom vjerskom životu grada Belišća, dok je plaketa „S.H.Gutmann“ uručena restoranu „Fontana“ u vlasništvu Danijela Nikolića za izuzetna ostvarenja i doprinos gospodarskom životu grada Belišća, koji se u ime ovogodišnjih laureata zahvalio na priznanjima.

Proslava Dana grada Belišća nastavljena je potom tradicionalnim zajedničkim ručkom i druženjem na desnoj obali Drave kod Hostela Belišće, gdje su članovi Udruge Kotličari skuhali grah u našem poznatom 600-litarskom kotliću, a za još bolju zabavu pobrinuo se Tamburaški sastav Čuvari noći.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content