Novosti|

Nakon što je u ponedjeljak, 22. travnja , bio Dan hrvatske knjige, samo dan kasnije, 23. travnja u utorak obilježena je Noć knjige, internacionalna manifestacija koja na taj dan traje u cijelom svijetu i Hrvatskoj od 18 sati do 01 iza ponoći. Tom manifestacijom kojom se afirmira ljubav prema knjizi i čitanju obilježen je i Svjetski dan knjige i autorskih prava. Na taj su se način dva važna datuma objedinila u svrhu promicanja knjige, kulture čitanja, autora i izdavaštva. U Gradskoj knjižnica i čitaonici Belišće manifestacija je započela u 18:00 sati javnim čitanjem djece. Učenici 4.a razreda, s učiteljicom Jasnom Čordaš, izveli su javno čitanje omiljenih im priča. Djeca su pročitala dijelove iz knjiga kao što su Pepeljuga, Djevojčica sa šibicama, Bambi, Duh i močvari i drugih. Dio večeri Noći knjige posvećen je bio zajedničkom čitanju naglas. Europska organizacija za promicanje čitanja EU READ 2013. godinu proglasila je godinom čitanja naglas (www.euread.com), pa se tako širom Europe organiziraju projekti koji potiču čitanje, ističući pritom važnost čitanja naglas u razvijanju čitalačkih navika i vještina među djecom.

Nakon toga, u 20 sati započeo je igrokaz “Gdje je Vlasta” prema knjizi Ratka Bjelčića u izvedbi dramske skupine šestih razreda Osnovne škole Ivana Kukuljevića Belišće, pod vodstvom Igora Angirevića. Za sam kraj programa, u 21.30 izveden je fantastičan koncert ženske i muške Vokalne skupine HKUD-a Valpovo 1905, uz pratnju Tamburaškog sastava HKUD-a Valpovo 1905. Cijelo vrijeme tijekom Noći knjige, a i dalje, trajao je Sajam knjiga na kojem je knjižnica prodavala svoje otpisane knjige po cijeni od 5 kuna po knjizi. Gradska knjižnica i čitaonica Belišće bila je otvorena do ponoći na taj dan za sve svoje stalne i moguće nove korisnike. Svi zainteresirani mogli su doći u knjižnicu u tom vremenu i obratiti se knjižničarkama za sva pitanja vezana uz knjige, časopise, pretraživanje informacija i sve knjiško što vam padne na pamet!

Knjižničarke se nadaju da je barem to jedno veče u godini provedeno na drugačiji način od uobičajenog; u šetnji do knjižnice, druženju, uživanju u čitanju, slušanju i odabiru knjiga.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Close Search Window
Skip to content