Novosti|

Nakon održanog božićnog programa u društvenom domu u Tiborjancima, Kulturno-umjetničko društvo „Ante Evetović Miroljub“ Veliškovci, Gat, Tiborjanci održalo je tradicionalni i rado posjećen božićni program i u Veliškovcima, u subotu, 30. prosinca 2017. godine.

Program su otvorili svi sudionici tradicionalnom pjesmom „Dobar vam večer, gospodo“, nakon čega su pozornicu preuzeli najmlađi članovi. Ana Kuhar i Sara Salajić izrecitirale su prigodne božićne pjesme i otpjevale dobro poznatu „Djetešce nam se rodilo“ uz tamburašku pratnju Anine braće Luke i Marka, a božićne stihove kazivali su i Veronika Talafuk i Jurica Vučković što je pobralo velike simpatije publike. Za glazbeni dio programa bila je zadužena manja vokalna skupina uz instrumentalnu pratnju Doroteje Pavlinić, Luke i Marka Kuhara, pjevačka skupina s obiljem božićnih, ali i domoljubnih pjesama, kao i Mihael Broz koji je uz harmoniku izveo svoju autorsku pjesmu „Čuvajmo to što obitelj se zove“. Veliki pljesak zaslužila je i Manda Dubrović s kazivanjem pjesme „Na Božić“ čiji je autor svećenik i pjesnik Ante Evetović Miroljub koji je dio službovanja proveo u Veliškovcima, a po kojemu KUD nosi ime, kao i Pepika Paulić i Lenka Stanić koje su scenskim prikazom na šokačkom divanu nasmijale sve prisutne.

Program je završio popularnim bećarcima, a među publikom uživala je i zamjenica gradonačelnika Belišća Ljerka Vučković. Program je osmislila i pripremila Ankica Jurina, a voditeljsku ulogu preuzela je Tea Kozina.

Božićni program KUD-a „Ante Evetović Miroljub“ Veliškovci, Gat, Tiborjanci održat će se i u Gatu u novom društvenom domu u subotu, 6. siječnja 2018. godine, s početkom u 18 sati.

Tekst: Tea Kozina
Foto: Zaim Saljiji

Odgovori

Close Search Window
Skip to content