Novosti|

Obilježavajući deseti put po redu obljetnicu sjećanja na tragediju Domovinskog rata, ovaj puta sa svojim projektom Vukovar 1991. u Belišću 2019., Gradska knjižnica i čitaonica Belišće priprema prikazivanje filma koji potpisuje redatelj i producent Stipe Majić Pipe.

Glavu dole ruke na leđa dokumentarno igrani je film koji obrađuje događanja u Vukovaru za vrijeme Domovinskog rata s naglaskom na sam pad grada, predaju te odvođenje hrvatskih branitelja i civila u srpske koncentracijske logore.

Prikazivanje ovog filma dio je humanitarnog projekta 100 dana Vukovara-100 gradova za Vukovar čijim se donacijama prikuplja pomoć za realizaciju također dokumentarnog filma Otkrhnuti 402, a radnja filma govori o 402 djece poginule tijekom velikosrpske agresije i Domovinskog rata.

Predstavljanje filma održat će se 15. studenog 2019. u 18 sati u Velikoj vijećnici grada Belišća, kao uvod prije paljenja svijeća u Valpovu i Belišću. Ovom manifestacijom Gradska knjižnica i čitaonica Belišće završit će obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige 2019.

Knjižnica poziva sve zainteresirane građane da dođu na prikazivanje filma kako bi se svi zajedno prisjetili grada heroja-Vukovara.

 

 

 

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content