Novosti|

Mjesec hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici i čitaonici Belišće u punom je jeku i polako završava listopadski dio te značajne manifestacije. Od brojnih listopadskih aktivnosti treba istaknuti još jedno putopisno predavanje, organizirano u suradnji s nakladničkom kućom V.B.Z., koje će se održati u četvrtak, 28. listopada 2021., u 18 sati u Velikoj vijećnici grada Belišća. Bit će to predavanje najuspješnijeg hrvatskog i svjetski priznatog alpinista Stipe Božića koji prvi put gostuje u belišćanskoj knjižnici.

Stipe je osvojio najviše vrhove svijeta, istraživao nevjerojatne dubine podzemlja i podmorja te je obišao Sjeverni i Južni pol naše planete. Svaku pustolovinu i avanturu ovjekovječio je profesionalnom kamerom zbog čega je i izniman fotograf, filmski snimatelj i redatelj. Svoja fenomenalna životna iskustva pretočio je i u pisanu riječ objavivši nekoliko putopisnih knjiga, a bavio se i novinarskim pisanjem. O svim tim zanimljivostima Stipina bogatog života posjetitelji će slušati na samom predavanju, no glavna tema će biti njegovo osvajanje Mount Everesta, najvišeg vrha na svijetu.

Oni koji žele upoznati Stipu te poslušati i pogledati njegovo izvrsno predavanje trebaju na vrijeme rezervirati svoja mjesta. To mogu učiniti pozivom na broj telefona 400-627 ili osobnom prijavom u Knjižnici. Broj slobodnih mjesta u Velikoj vijećnici grada Belišća znatno je smanjen, u skladu s propisanim mjerama zaštite, stoga knjižničarke mole cjelokupnu javnost za razumijevanje.

Tekst: Gradska knjižnica i čitaonica Belišće
Izvor fotografije: https://www.glasistre.hr/putovanja/stipe-bozic-materijalna-dobra-nisu-ono-sto-vodi-svijet-naprijed-nego-ljudski-duh-5893
96

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content