Novosti|

U Centru za kulturu Sigmund Romberg Belišće u mjesecu studenom započinje tradicionalna glazbena manifestacija, 44. Rombergove glazbene večeri, u organizaciji Centra za kulturu Sigmund Romberg i Amaterskog kazališta Belišće.

44. Rombergove glazbene večeri u petak, 5. studenog 2021. godine, u 20 sati, otvorit će jedan od hrvatskih najboljih vokala i dobitnik brojnih glazbenih nagrada – Marko Tolja. Nakon otvorenja, svaki sljedeći petak Rombergove glazbene večeri obogatit će kulturni život Belišća trima prepoznatljivim i kvalitetnim glazbenim programima iz produkcije Amaterskog kazališta Belišće. Publika će imati priliku uživati u koncertu prvih električnih sastava s našeg područja “Zlatni dečki električnih nota”, natjecanju pjevača amatera “Belišćanski superglas” te u svečanom završnom programu na kojem će nastupiti Tamburaški orkestar i Zabavni orkestar Amaterskog kazališta sa solistima.

Sigmund Romberg, središnja figura manifestacije, te osoba čije ime nosi belišćanski Centar za kulturu, bio je iznimno talentiran skladatelj koji je kao jednogodišnji dječak doselio s roditeljima u Belišće, gdje je proveo sretno djetinjstvo i mladost. Romberg, koji je svoju glazbenu karijeru izgradio u SAD-u, sa svojim fascinantnim glazbenim opusom od više od 900 skladbi zasluženo je zauzeo mjesto među svjetskim priznatim glazbenicima te postao jedan od najpoznatijih skladatelja operetne i filmske glazbe prve polovine 20. stoljeća.

Ulaznice, po cijeni od 50 kuna za koncert Marka Tolje i po 15 kuna za ostale programe, možete rezervirati svakog radnog dana u vremenu od 7 do 15 sati u Centru za kulturu na broj telefona 533-274, na e-mail ravnateljica@cks-romberg.hr te Facebook stranici Centra. Manifestacija će se održati u skladu s epidemiološkim mjerama te je potrebno posjedovati COVID potvrdu.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content