Novosti|

Svake godine u Gradskoj knjižnici i čitaonici Belišće jedna od aktivnosti tijekom Mjeseca hrvatske knjige je čitanje slikovnica vrtićarcima ili dječjih knjiga osnovnoškolcima. Ta aktivnost organizira se uvijek oko datuma 23. listopada koji je u Hrvatskoj posvećen promicanju čitanja i pismenosti kao ključnih vještina u životu svakoga pojedinca.

Ove godine, koja je proglašena Godinom čitanja, Hrvatsko čitateljsko društvo osmislilo je virtualni čitateljski maraton pod nazivom Minuta za čitanje u koji su se uključile razne hrvatske knjižnice. No, mnoge od njih održale su uživo brojne čitalačke akcije, a među njima je i belišćanska knjižnica. U suradnji s Dječjim vrtićem Maslačak iz Belišća, Knjižnica godinama organizira čitanje slikovnica najmlađim čitateljima ističući na taj način važnost stvaranja čitalačkih navika od najranije dobi.

Tako je bilo i u ponedjeljak, 25. listopada 2021., kada su Knjižnicu posjetili vrtićarci iz vrtićkih skupina Točkice i Kikići koji su došli u pratnji svojih odgojiteljica Jelene Boras, Dubravke Kess i Dragice Jančikić. Knjižničarke su za čitanje izabrale zanimljive slikovnice raznih tema koje su prilagođene za dob djece iz obje skupine. Svaka od tih slikovnica prenijela im je snažne pouke bitne za njihovo djetinjstvo i odrastanje. Da su te pouke uistinu doprle do malih Belišćana, mogu potvrditi knjižničarka Vlasta Putar i Dijana Milišić-Zečević koje su im čitale slikovnice. Svojim komentarima tijekom razgovora o pročitanome pokazali su knjižničarkama koliko dobro shvaćaju svijet oko sebe što će im sigurno pomoći s izazovima odrastanja.

Iz svega ovoga na kraju se može zaključiti da su se vrtićarci uspješno “pohrvali” s knjigama baš kako nalaže glavni moto ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige.

Tekst: Gradska knjižnica i čitaonica Belišće
Fotografije: Gradska knjižnica i čitaonica B
elišće, Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content