Novosti|

U organizaciji Akademije za umjetnost i kulturu iz Osijeka, SKD-a Prosvjeta Pododbor Kneževi Vinogradi, KUD-a Živojin Žiko Mandić te Udruge Fantast Kneževi Vinogradi, u Kneževim Vinogradima proteklog je vikenda održan dvodnevni Festival umjetnosti.

Prvog dana manifestacije, u subotu 23. listopada u svečanoj sali “Iris“ SRC Bazeni, dvadesetak umjetnika iz Slavonije i Baranje sudjelovalo je na VII. sazivu likovne kolonije. Radilo se u raznim likovnim tehnikama, a umjetnici su se odlučili za motive vezane uz ljepote Baranje, njenih šuma, vinograda ali i životinja. Članovi Bel-Arta koji su sudjelovali na prvom danu likovne kolonije su Vesna Vajda, Antun Sabo, Dragan Đurković i Tin Lacković.

U nedjelju, 24. listopada održan je drugi dan druženja ljubitelja slikarstva koji su se puni inspiracije i želje za stvaranjem novih radova od ranog jutra uhvatili kistova, špahtla i boja. Uz dobru i prijateljsku atmosferu nastali su prekrasne slike u tehnikama ulja na platnu, akrila, pastela… Ovoga puta Bel-Art su predstavljali Antun Sabo, Kristijan Čorić i Tin Lacković. Nakon završetka radnog dijela likovne kolonije organizatori su održali kratak govor, zahvalili se svim sudionicima te im kao skroman znak zahvalnosti podijelili zahvalnice, a potom je uslijedile izložba slikarskih radova te izložba kolača.                                                                                   

Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content