Novosti|

U sklopu Tjedna Izraela u belišćanskom Centru za kulturu Sigmund Romberg, u srijedu, 15. prosinca 2021., s početkom u 20 sati, prikazat će se monodrama “Dječak koji je govorio Bogu” Kazališta Oberon, redatelja Damira Mađarića. Monodrama je nastala na motivima istoimenog romana, koju izvodi glumac Goran Koši.

Predstava je nastala po istinitom događaju, a govori o židovskom dječaku znakovitog imena Emanuel (S nama Bog!), koji s bakom i djedom živi u malom gradu kojeg zahvaća vihor Drugog svjetskog rata. Njegov put nastavlja se u zloglasnom logoru Auschwitz gdje postaje dio glumačke družine Otta Molla. U iščekivanju smrti, Emanuel mu čita Goethea.

Tjedan Izraela kulturna je manifestacija koja se organizira već dvadeset treću godinu zaredom, s ciljem približavanja izraelske i židovske tradicije i kulture hrvatskoj publici.

Besplatne ulaznice potrebno je rezervirati u Centru za kulturu na broj telefona 533-274, na e-mail ravnateljica@cks-romberg.hr ili putem Facebooka Centra. Predstava će se održati u skladu s epidemiološkim mjerama te je potrebno posjedovati COVID potvrdu.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content