Novosti|

Gradska knjižnica i čitaonica Belišće organizira u petak, 10. prosinca 2021. u 18 sati, posljednji ovogodišnji književni susret s nagrađivanim hrvatskim autorom Kristianom Novakom. Knjižničarke pozivaju sve ljubitelje pisane riječi da svakako dođu upoznati ovog, po mnogočemu, svestranog književnika.

Kristian je rođen u Njemačkoj, ali svoje djetinjstvo proveo je u Međimurju. Visokoškolsko obrazovanje stekao je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu gdje danas živi sa svojom obitelji, a radi kao profesor na Odsjeku za kroatistiku Filozofskoga fakulteta u Rijeci. Uz znanstveni rad na području jezikoslovlja, višejezičnosti i sociolingvistike, kojim se bavi kao sveučilišni profesor, bavi se i književnošću još od srednjoškolskih dana. Osim toga, on je i vrhunski sportaš. Dugi niz godina bio je hrvatski reprezentativac u karateu te je osvajač brojnih svjetskih i europskih odličja. Značajne nagrade dobio je, kako je već istaknuto, i za svoja književna djela od kojih su mu najpoznatiji romani Črna mati zemla i Ciganin, ali najljepši. Prema tim romanima nastale su dvije iznimno uspješne kazališne predstave u izvedbi Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu i Zagrebačkog kazališta mladih.

O svim zanimljivostima svog privatnog i profesionalnog života Kristian će pričati na samom susretu koji će, bez sumnje, biti odličan zaključak brojnih književnih susreta organiziranih u Gradskoj knjižnici i čitaonici Belišće tijekom 2021. godine.

Tekst: Dijana Milišić-Zečević
Izvor fotografije: zadovoljna.hr

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content