Novosti|

U dva radna, slikarska dana, 30. lipnja i 01. srpnja 2018. godine, članovi Likovne udruge Bel-Art Belišće sudjelovali su na drugom sazivu Međunarodne likovne kolonije “Panon Dušnok 2018.” u Republici Mađarskoj. Ova likovna kolonija temelji se na međudržavnoj suradnji likovnih udruga iz Hrvatske (Bel-Art Belišće), Srbije (CroArt Subotica) i Mađarske (Pannon-art Dušnok).

U ovom dvodnevnom kreativnom druženju slikari su se izražavali u različitim slikarskim tehnikama kao što su akril, akvarel, pastel i različitim motivima. Prevladavali su motivi inspirirani ljepotom Panonije, koju dijele navedene tri države.

Belišćansku Likovnu udrugu Bel-Art na ovoj međunarodnoj likovnoj koloniji predstavljali su: Jadranka Berak, Vesna Vajda, Antun Sabo i Ivan Vajda. Naši slikari iskoristili su lijepo vrijeme za druženje s kolegama iz drugih likovnih udruga, razmjenu iskustava i naravno stvaranje novih umjetničkih djela. U dva kreativna dana Bel-Artovci su naslikali 10 slika u akrilu, akvarelu i pastelu.

Iduća međunarodna likovna kolonija, u ovom sastavu,  biti će održana u Belišću pod nazivom “Panon Belišće 2018.”, a planirano je da bude održana u sklopu obilježavanja manifestacije “Belišćanska zlatna jesen 2018.”

 

Tekst i fotografije: Tin Lacković

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content