Grad za mlade, Novosti|

Belišćansku gradsku knjižnicu često posjećuju mališani svih dobnih skupina iz Dječjeg vrtića Maslačak Belišće kako bi saznali razne zanimljivosti o radu Knjižnice i uslugama koje ona pruža svojim korisnicima. Prvi takav posjet belišćanskih vrtićaraca ove godine organiziran je u četvrtak, 10. ožujka 2022., u dogovoru s ravnateljem Vrtića Maslačak Zdenkom Glasovcem.

Toga dana Knjižnicu su posjetili polaznici kraćeg predškolskog programa koji su došli u pratnji ravnatelja Glasovca, voditeljice programa Doris Vranić i rehabilitatora Marina Pađena. Ovim malenim predškolcima bio je to značajan doživljaj jer većina njih nikada dosad nije posjetila Knjižnicu. Upravo stoga, odmah na početku njihova posjeta ravnateljica Knjižnice Vlasta Putar ukratko im je objasnila što se i kako radi u gradskoj knjižnici, koja je razlika između gradske i školske knjižnice te im je istaknula prednosti i pogodnosti koje gradska knjižnica pruža. Tim kratkim uvodom ravnateljica Putar htjela im je prenijeti poruku o važnosti korištenja usluga bilo koje vrste knjižnica tijekom cijeloga života, a posebice za vrijeme školovanja koje će započeti već ove jeseni.

Kako bi im posjet ostao u što ljepšem sjećanju, knjižničarke su pripremile i edukativne slikovnice za čitanje. Tako im je knjižničarka Dijana Milišić-Zečević pročitala jednu slikovnicu koja promiče ljubav prema knjigama i čitanju, dok je druga prenijela snažne pouke o zaštiti drveća, odnosno o očuvanju okoliša i prirode. Nakon čitanja slikovnica kratko su razgovarali o onome što su čuli te su knjižničarkama dali do znanja da su glavne poruke pročitanih slikovnica itekako doprle do njih.

Za kraj posjeta dobili su priliku upoznati raznovrsnu knjižničnu građu koja se nalazi u Dječjem odjelu pa su se zabavili igrajući zanimljive društvene igre i listajući brojne slikovnice.

Tekst i fotografije: Gradska knjižnica i čitaonica Belišće  

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content