Novosti|

Suradnja belišćanskog Muzeja i Likovne udruge Bel-art nastavila se još jednom likovnom kolonijom, u subotu, 24. lipnja. Kolonija je održana na prostoru oko Muzeja, gdje su baranjski i belišćanski slikari imali priliku stvarati svoja umjetnička djela.

Okupljenje zaljubljenike u slikarstvo pozdravili su ravnateljica Muzeja Belišće Nada Milas Bosanac i predsjednik LU Bel-art Ivan Vajda. Tijekom kolonije, slikari su mogli koristiti prostor oko Muzeja, ali i novoobnovljeni gradski trg kao izvor inspiracije za svoje radove. Tako se na njihovim platnima, osim pejzaža, našla arhitektura i drugi motivi našeg Belišća u slikarskim tehnikama akrila i ulja na platnu.

Ova suradnja između Muzeja i Likovne udruge Bel-art rezultat je zajedničkog interesa za promociju umjetnosti i stvaranje kulturnih događaja u lokalnoj zajednici. Kroz takve kolonije, umjetnici imaju priliku međusobno se inspirirati, razmjenjivati ideje i izrađivati svoje umjetničke radove, dok istovremeno doprinose obogaćivanju kulturne scene Belišća i okolice.
Slike nastale na ovoj koloniji moći će se vidjeti na izložbi koja je planirana za rujan.

Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content