Novosti iz života udruga|

Dana 20. lipnja 2023. godine u prostorijama JVP Osijek / DVŠ Odjel Osijek održana je svečana podjela svjedodžbi o završenoj prekvalifikaciji.

Školska godina 2022./2023. uspješno je završena za profesionalne vatrogasce polaznike Državne vatrogasne škole Odjel Osijek. Novi vatrogasci druga su generacija (20 polaznika – među kojima i članica DVD-a Veliškovci BARBARA SVRTAN) te su nakon sedam mjeseci (predavanja su počela 17. listopada 2022., a završila 21. svibnja 2023. godine) obranili završne radove i na taj način preskočili i zadnju stepenicu u zahtjevima koji su pred njih postavljeni (prije toga morali su proći nastavni program od trinaest predmeta).

Obrani završnih radova te podjeli svjedodžbi nazočila je i ravnateljica Državne vatrogasne škole mr.sc. Ljerka Kopričanec Matijevac sa suradnicima.

Ravnateljica je u pozdravnom govoru istakla značaj vatrogasne škole koja je nakon dužeg niza godina ponovo počela stvarati nove profesionalne kadrove u vatrogastvu u ovom dijelu Hrvatske te se zahvalila predavačima – vanjskim profesorima i diplomiranim inženjerima kao i zaposlenicima JVP Osijek – razredniku Borisu Banjanu, zapovjedniku postrojbe Goranu Ivkoviću, županijskom vatrogasnom zapovjedniku Zoranu Pakšecu te svim drugim predavačima te njihovim suradnicima u nastavi iz drugih JVP Našice i Čepin te vatrogasaca iz JVP Osijek.

Dubravko Čovčić

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content