Novosti|

Na nedavno održanoj 43. sjednici Gradskog vijeća grada Belišća, dnevni je red dopunjen prijedlogom odluke o mjerama pomoći gospodarstvu i kućanstvima na području grada Belišća zbog šteta nastalih uslijed pandemije koronavirusa. O ovim  mjerama, koje će se provoditi od 1. siječnja do 31. ožujka 2021. godine, vijećnike je izvijestio zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić. Prije nego je ova odluka prihvaćena, za riječ se javio podpredsjednik belišćanskog Gradskog vijeća i predsjednik SDP-a grada Belišća Zlatko Adjulović, koji je podržao ovaj prijedlog.

-Puno se radi i puno se gradi. Puno je ulaganja, no svjesni smo da građevine bez ljudi ništa ne znače. Ova je godina doista bila zahtjevna, ali postigli smo dobar rezultat. Međutim, zbog krize u kojoj smo se našli, svakako je potrebno zadržati socijalnu komponentu i pomoći gdje god možemo. Nisam sretan da moramo pomagati, ali s druge strane, sretni smo da možemo pomoći, rekao je predsjednik belišćanskog SDP-a Zlatko Adjulović.

Usvojene mjere podrazumijevanju oslobađanje od plaćanja zakupa poslovnih prostora, zakupa javnih površina i poreza na korištenje javnih površina. Plaćanja komunalne naknade oslobađanju se gospodarski subjekti kojima je zabranjen rad, kućanstva neće trebati plaćati komunalnu naknadu, a o plaćanju naknade za uređenje voda odlučit će državne institucije. Nadalje, odlukom o mjera pomoći ugostitelji koji su morali obustaviti rad neće trebati plaćati porez na potrošnju, zaustavlja se mjera prisilne naplate potraživanja, odnosno ovrhe prema građanima i poslovnim subjektima, neće se naplaćivati najam gradskih stanova, a subvencionirat će se zakup prostora u Poduzetničkom inkubatoru Polet. Gospodarski subjekti na području grada neće plaćati naknadu za koncesiju, obustavlja se plaćanje naknade za reklame, kao i plaćanje komunalne naknade za sve OPG-ove s područja grada Belišća.

Tekst: Monika Đogaš, Gradski radio Belišće

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content