Novosti|

U subotu 30.ožujka 2019 u prostorijama Hrvatskog doma u Bocanjevcima održana je redovna izvještajna godišnja skupština na kojoj su osim članova i simpatizera nazočili i zamjenik gradonačelnika grada Belišća Domagoj Varžić, plesni voditelj HKUD Valpovo 1905 Josip Štefić, kao i predstavnici ostalih udruga i povjerenstva za razvoj prigradskog naselja.

U svom izvještaju, predsjednik društva Saša Piškorjanac je naglasio da je unatoč poteškoćama sa kojima su se susretali u radu, iza Kud-a Šokadija 40 nastupa u 2018 godini: 9 odrasle skupine, 7 dječje skupine te čak 24 nastupa ŽVS Bocanjevčanke koje djeluju pri radu KUD-a.

Osim još jedne uspješno odrađene smotre folklora “Bocanjevci alaj ste milina “, bilo je prisutno i noviteta poput prvog samostalnog koncerta ŽVS Bocanjevčanke pod nazivom “Nisam dugo pivala kroz selo “ ali i brojnih drugih aktivnosti. Ovi čuvari tradicije su nerijetko na svojim gostovanjima bili jedini predstavnici Slavonije i tako ponosno predstavljali svoj zavičaj, grad Belišće i Etno selo Bocanjevce.

Da će ova godina biti u najmanju ruku aktivna kao i protekla, može se nagovijestiti već sada jer je iza članova KUD-a Šokadija već nekoliko uspješnih nastupa, dok se sa ponosom ističe 1.Festival Ženskih vokalnih skupina “Kad zapjevam ja i moja druga“, koji će kao i smotra folklora nositi međunarodni predznak, a koji se održavaju od 21-23 lipnja 2019.

Na samom kraju, domaćini se nisu propustili zahvaliti Gradu Belišću i Turističkoj zajednici grada Belišća na potpori bez čije pomoći ne bi mogli djelovati.

Tekst/foto: Bojan Vuksanić

 

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content