Novosti|

41. Memorijal Dragutina Merca Nunoša i Ivana Nikolnikova Vanje u organizaciji Amaterskog kazališta Belišće i Centra za kulturu Sigmund Romberg, nastavio se u petak, 29. ožujka 2019. godine, programom dječje scene. Mlade nade dramske umjetnosti predstavile su publici niz monologa, igrokaza i predstava.

Program je otvorio Dječji dramski ansambl Amaterskog kazališta Belišće, čija je voditeljica Ljiljana Silađi, a koji je premijerno izveo predstavu “Mačak u čizmama”. Poznatu priču uprizorili su mladi članovi Amaterskog kazališta Gabrijela Talić, Emanuela Balog, Marisa Petranović, Iva Šafran, Lora Pandurić, Ina Cvetković, Mirjam Šipek, Julijana Bajtl, Krešimir Petrović i Petra Bublić.

Program su nastavili učenici Osnovne škole Ivana Kukuljevića Belišće i Područne škole Veliškovci.  Monolog “Od ponedjeljka počinjem učiti” dojmljivo je izvela učenica Dora Ledinščak, čija je mentorica Krunoslava Kovač. Iz Područne škole Veliškovci predstavila se talentirana Sara Salajić s pjesmom “Zbrka”, pod mentorstvom Antonije Krišković. Valentin Gardilo donio je na pozornicu nešto drugačiji izričaj s monologom Važno j’ da na šokačkom divanu našemu starom”, koji je vješto uvježbao s mentoricom Lovorkom Kopić. Igrokaz “Ivica i Marica u modernom dobu” odigrali su učenici 8. razreda Područne škole Dijana Horvat, Marina Galinović, Aleksandar Kristian Šargač Vićentijević, Katarina Torjanac, Mia Iharoš, Domagoj Obinger i Valentin Gardilo, pod vodstvom mentorice Lovorke Kopić.

Drugi dio programa bio je rezerviran za mlade snage Amaterskog kazališta Belišće s premijernom izvedbom predstave “Prva verzija Pepeljuge”. Dobro poznatu bajku, ali u drugačijem izdanju, autorice Ljiljane Silađi i Snježane Šulentić, igrali su Laura Vrban, Ines Majdenić, Kristina Puškadija, Matea Puškadija, Vlado Farkaš, Ana Paulić, Lora Pandurić, Nora Pastulović i Krešimir Petrović. Predstava “Prva verzija Pepeljuge” pobrala je brojne simpatije, a u subotu, 6. travnja, predstavit će se na smotri kazališnih amatera Osječko-baranjske županije u Viljevu, gdje će najbolje predstave biti izabrane za 59. Festival hrvatskih kazališnih amatera. Završnica treće večeri bila je predstava “Kažeš anđeo” autora Miljenka Jergovića, u kojoj su anđele utjelovile Ines Majdenić i Laura Vrban, dok je mlada glazbenica Lucija Stanić doprinijela atmosferi pjesmom i sviranjem ukulela.

U petak, 5. travnja 2019., s početkom u 20 sati prvi put u Belišću zaigrat će Diletantsko kazalište Pentravci s komedijom “Ti si moj najdraži teret”. Ulaznice po cijeni od 15 kuna možete rezervirati u Centru za kulturu radnim danom od 7 do 15 sati, na broj telefona 533-274, mail ravnateljica@cks-romberg.hr i na službenoj Facebook stranici Centra.

Tekst: Tea Kozina, ravnateljica CK Sigmund Romberg

Foto:  Darko Jančikić

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content