Novosti|

Na 12. međunarodnoj utrci vatrogasaca i 9 EURO KUP profesionalnih vatrogasaca održanoj 08. listopada 2022. godine u uvali Čikat, pješčana plaža u Malom Lošinju sudjelovalo je 30 vatrogasnih postrojbi DVD-a i JVP-a iz Slovenije i Hrvatske sa ukupno 180 sudionika raspoređenih u 5 uzrasnih kategorija od 4 do 99 god.

Utrka se održala na stazi u dužini od 8 km koja prolazi rubnim dijelovima šume, uz samo more te povezuje dvije atraktivne lošinjske uvale, Čikat i Sunčanu uvalu.

Najuspješniji među vatrogascima na stazi dugoj 8 km bio je Saša Horvat iz VSU Žiškovec sa vremenom 31:11, dok kod žena to je bila Ivana Zeljko VSU Žiškovec sa vremenom 36:50.

Posebni značaj ovoj utrci dala je, danas možda jedna od najvećih promotora vatrogastva i velika humanitatrka Jasmina Kadija iz JVP Zagreb, koja je dionicu od 8 km istrčala u kompletnoj opremi za strukturne požare noseći dišni aparat sa maskom na glavi. Jasmina je inače sudionik vatrogasne utrke na Lošinju, ali je ovo prvi put da sudjeluje u kompletnoj opremi sa kojom inače sudjeluje na utrkama kako u Hrvatskoj tako i u van Hrvatske. Svojim nastupom oduševila je i ostavila bez daha mnogobrojne goste i promatrače koji su se zatekli na samoj utrci. RESPEKT

U ukupnom plasmanu glavne utrke u kategoriji muških i ženskih natjecatelja, gosp. Slavko Milekić, član DVD-a Belišća zauzeto je 55 mjesto od 84 natjecatelja.

Posebno treba istaći sudjelovanje članice pomlatka DVD-a Belišće Ane Milekić, koja je istrčala dionicu od 600 metara u kategoriji djece od 7 do 9 godina, gdje je zauzela odlično 4 mjesto od 18 učesnika, što je lijepa prezentacija DVD-a Belišće diljem Hrvatske.

Ova utrka je bila veoma atraktivna, s mnogo raznolikosti (visinske razlike na stazi) i uvjeta za tračanje, što je doprinjelo uspješnom rezultatu naših članova koji nas je predstavljao na renomiranom natjecanju.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content